Alde Fryske Tsjerken

Gefeliciteerd met uw voorgenomen huwelijk! Bij een huwelijk hoort een romantische en stijlvolle trouwlocatie. Wij helpen u graag aan een bijzonder adres, dat precies bij u past. Wilt u trouwen in een klein, “smûk” (knus) kerkje? Of juist in een wat grotere kerk, waar alle familieleden, vrienden en kennissen aanwezig kunnen zijn? Spreekt u uw ja-woord het liefst uit in een kerk op de hoogste terp van Nederland (Hegebeintum), of juist graag in een kerk middenin de bossen van Beetsterzwaag? Het kan allemaal. Geef elkaar het ja-woord in één van de Alde Fryske Tsjerken. 

Voor een romantische en onvergetelijke huwelijksviering

Onze kerken zijn een uitgelezen plek voor een romantische en onvergetelijke huwelijksviering. Kijkt u vooral ook op onze site onder ’’trouwlocatie’’. Daar kunt u een keuze maken uit ons aanbod van kerken. Ook kunt u daar zien wat per kerk mogelijk is, van burgerlijk huwelijk tot kerkelijke inzegening, receptie en huwelijksfeest. Uw huwelijk wordt een dag om nooit te vergeten en waar u later met veel plezier op terug kan kijken.

Waarom kiezen voor een Alde Fryske Tsjerke?

  • Onze kerken bezitten een schitterend, fotogeniek interieur, dat uw trouwfoto’s nog mooier zal doen uitkomen.
  • De kerken zijn allemaal gelegen in een karakteristieke Friese omgeving met prachtige vergezichten.
  • Zowel het interieur als het exterieur van de Alde Tsjerken draagt bij aan een stijlvolle huwelijksdag.
  • Er is altijd een horeca gelegenheid in de buurt.
  • Al onze kerken zijn Rijksmonumenten, u kiest voor een trouwlocatie met een bijzondere historie.

Stichting Fryske Alde Tsjerken

Veel dorpen in Fryslân hebben een oude, beeldbepalende kerk. Lang niet altijd is er een kerkelijke gemeente die het voortbestaan en onderhoud van dat gebouw op zich kan nemen. De Stichting Alde Fryske Tsjerken zet zich al sinds 1970 in voor het behoud van oude monumentale kerkgebouwen in Friesland. Inmiddels heeft de Stichting al 47 schitterende kerken in haar bezit. Vele van deze kerken zijn een officiële trouwlocatie voor het burgerlijk huwelijk.

Alde Fryske Tsjerken

Emmakade 59
8921 AG Leeuwarden
T 058-2139666
I www.aldefrysketsjerken.nl

Contactformulier