Buiten trouwen?

Buiten trouwen is helemaal hot en er  zijn steeds meer bruidsparen die buiten willen trouwen, zelfs in ons eigen kikkerlandje. Als je buiten wilt gaan trouwen, dan heb je wel wat meer tijd nodig om dit te organiseren, dan dat je in een binnen trouwlocatie gaat trouwen. Ik heb daarvoor een paar nuttige tips voor je op een rij gezet. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Maak de trouwlocatie voor alle gasten toegankelijk

Kijk eerst goed of de locatie van jullie dromen wel geschikt is om buiten te trouwen. Het moet niet zo zijn dat je bruiloftsgasten die slecht te been zijn dat zij niet kunnen genieten van jullie trouwdag. Er zijn wel een aantal aspecten waar je aan moet denken om het allemaal zo comfortabel mogelijk te maken voor al jullie gasten. Het is handig voor als het erg warm weer wordt dat je dan wel voor schaduw plekken zorgt. Maar ook moet je rekening houden met het feit dat het in ons kikkerlandje ’s avonds toch wel kil kan worden en je ook voor wat warmte moet zorgen voor de avond.

de_onzichtbare_fotograaf_bruidsfotograaf_trouwen_trouwreportage

Foto: De Onzichtbare Fotograaf

Denk aan de insecten, zoals muggen en bijen in de zomer!

Deze kleine, maar toch hele vervelende insecten kunnen echte “Wedding Crashers” zijn. Je gasten kunnen door deze kleine trouble makers behoorlijk geïrriteerd raken, zodat er een hele andere sfeer ontstaat. Je wilt ook niet dat je gasten gestoken worden door deze kleine insecten. Om dit een beetje te voorkomen, zou je kunnen zorgen voor wat citronella spray en citronella kaarsen.

Planning bij slecht weer

Zorg er voor als je gekozen hebt voor buiten trouwen, je ook een plan hebt klaar staan, voor dat het begint te regenen. Regel een binnen locatie voor een regenachtige dag, dus zorg 2 weken voor de grote dag dat je het weerbericht goed in de gaten houd. Je kunt er ook voor zorgen dat er een tent klaar staat voor het geval de regen met bakken uit de lucht komt vallen. Je kunt voor als er een paar buitjes komen natuurlijk ook paraplu’s aanschaffen. Zo heb je voor de daggasten allemaal transparante paraplu’s en voor jullie zelf een prachtige hartenparaplu of een duo paraplu waar jullie samen onder kunnen staan. Zorg er wel voor dat de tent mooi versierd is.

Best_bruiloften_trouwreportage_bruidsfotograaf_fotograaf_trouwen

Foto: Best Bruiloften

Denk ook aan de verschillende momenten van jullie huwelijksdag

Tijdens de zomer kan het overdag warm zijn, zorg voor lekker gekoeld water. Voor in de avond moet je er wel voor zorgen dat er voldoende verlichting is, denk hierbij aan strengen verlichting die je kunt ophangen en/of fakkels (wat er gewoon erg gezellig uit ziet)

En zo zijn er nog vele nuttige tips voor jullie trouwdag buiten. Wil je echt alles over buiten trouwen weten en nog meer tips wil weten lees dan het artikel op TrouweninNederland

Geplaatst in Niet gecategoriseerd