Geld lenen voor een trouwerij

Jullie bruiloft, de mooiste dag! In principe doe je het maar één keer. De ene persoon wil dit daarom met alles erop en eraan, de ander haalt net zo lief een boterbriefje op maandagmorgen en geeft misschien nog een goed feestje om het te vieren. Voor eenieder is een droombruiloft weer anders, uiteraard met bijbehorende kosten. Om een gemiddelde te noemen, je moet tenslotte ergens vanuit gaan, de kosten van een bruiloft liggen rond de €15.000,-. Niet per definitie een bedrag dat iedereen maar op de plank heeft liggen. Daarom is geld lenen voor een trouwerij misschien de oplossing…

Een lening aanvragen om jullie bruiloft te financieren?

Wanneer je op een gegeven moment een goed beeld hebt van de kosten van jouw droombruiloft, weet je ook direct of je zelf over de financiële middelen beschikt om alles te kunnen betalen. Wanneer dit niet het geval is, houd dan in het achterhoofd dat geld lenen voor een trouwerij geld kost, maar dat (een deel van) het benodigde bedrag lenen wel een mogelijkheid is om je gedroomde bruiloft te kunnen vieren. Een mogelijkheid die je niet licht op moet nemen, maar die zeker het onderzoeken waard is.

Geïnformeerd een keuze maken

Inzicht krijgen in de kosten van een lening kost je bij een kredietbemiddelaar als Frisia Financieringen alleen wat tijd (vrijblijvend een offerte opvragen). Dan weet je wat een lening precies kost en hoe lang het duurt voordat je de lening hebt afgelost. De beste keuzes maak je wanneer je inzicht hebt in alle feiten en door een offerte op te vragen heb je weer een onderdeel van het totaalplaatje compleet waarop jullie je beslissing kunnen baseren: droombruiloft met lening, verder sparen en later trouwen of concessies doen aan de droom.

Jullie vinden geld lenen voor een trouwerij een mogelijkheid, welke keuzes zijn er?

Jullie hebben gewikt, gewogen en besloten dat het lenen van een geldbedrag tot de mogelijkheden behoort. Welke keuzes heb je dan? Doorgaans zijn er slechts twee kredietvormen waar je uit kunt kiezen, de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. De kredietvorm die voor jullie het meest geschikt is hangt af van jullie situatie. Wanneer je gaat voor zekerheid is een persoonlijke lening het meest geschikt en wanneer flexibiliteit het meest op jullie van toepassing is kun je wellicht het best voor een doorlopend krediet kiezen.

De kenmerken van een persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening leen je éénmalig een bedrag dat direct na afsluiten op je rekening gestort wordt. Vooraf bepaal je in samenspraak met de kredietverstrekker welk bedrag je leent, tegen welke rente je dit leent, wanneer het volledig terugbetaald moet zijn en wat je maandtermijn is.

Alle aspecten van deze lening zijn dus vooraf besproken en staan vast. Geen verrassingen. Daarnaast is het mogelijk om tussentijds, bijvoorbeeld wanneer je een financiële meevaller hebt, extra af te lossen of de lening zelfs helemaal vroegtijdig in te lossen. Hier zitten geen verdere kosten aan verbonden. Tussentijds weer opnemen is overigens niet mogelijk.

De kenmerken van een doorlopend krediet

Zo zeker als een persoonlijke lening is, zo flexibel is een doorlopend krediet. Het enige dat bij een doorlopend krediet vaststaat (omdat je dit afspreekt) is de kredietlimiet en de maandtermijn. De kredietlimiet is het bedrag dat als het ware voor jou gereserveerd is en wat je naar believen op kunt nemen wanneer je het nodig hebt. De maandtermijn is het bedrag dat je maandelijks terugbetaalt en deze kun je naar keuze stellen op 1%, 1,5% of 2% van de kredietlimiet.

De rente staat voor dit product níét vast, dit brengt dus wat risico met zich mee. Het component rente wat je binnen de maandtermijn terugbetaalt kan hierdoor per maand verschillen waardoor aflossen de ene maand ook sneller gaat dan de andere maand. Tussentijds kun je extra aflossen maar je kunt ook te allen tijde weer opnemen tot aan het kredietlimiet. De einddatum van deze kredietvorm staat dus niet vast. Van de beide kredietvormen wordt het doorlopend krediet als het meest risicovol gezien.

Neem voor meer informatie eens een kijkje op Frisia Financieringen. Het opvragen van een offerte is gratis, volledig vrijblijvend en kan wellicht nét dat stukje meer inzicht verschaffen waar jullie naar op zoek zijn!

Geplaatst in Niet gecategoriseerd