Getrouwd en nu?

Een aantal maanden geleden hebben jullie elkaar het ja-woord gegeven. Een groot feest met alles erop en eraan of juist heel klein en intiem. In ieder geval was het een dag om nooit te vergeten, toch? Je vraagt jezelf misschien af “getrouwd en nu?” of vragen anderen “en, hoe bevalt het getrouwde leven?” Is er iets veranderd na de bruiloft?” Waarschijnlijk is er niet heel veel veranderd, maar je moet natuurlijk wel zelf de slingers ophangen. In dit artikel lees je wat trouwen met je doet en hoe je ook na het trouwen de spanning erin kunt houden.

Wat veranderd er als je getrouwd bent?

Net nadat jullie getrouwd waren, kunnen vrienden of andere bekenden makkelijk de vraag stellen of het getrouwde leven wat bevalt en of er ook daadwerkelijk iets veranderd is. Natuurlijk is er wel degelijk iets veranderd. Jullie gaan nu als “man en vrouw” door het leven. En ja, eerlijk is eerlijk, trouwen heeft iets magisch. Ook brengt het wat financieel wat voordelen met zich mee. Alles is voor later geregeld. Maar iedereen reageert natuurlijk anders op die vraag. Jouw partner vindt misschien dat er niets veranderd is of dat het in ieder geval niet anders voelt. En op zich moet je daar blij mee zijn. Want als het wel anders was geweest, dan zou het ook niet goed zijn toch? Als het goed zit, dan kun je dat bezegelen met een huwelijk.

Stel je voor…

Stel je voor: jullie relatie verandert compleet na elkaar het ja-woord te hebben gegeven. Met dat vooruitzicht zou je niet in het huwelijksbootje willen stappen toch? Je houd van hem of haar als je partner, je wil geen ander en daarom heb je ervoor gekozen om met hem of haar te trouwen. Mocht de vraag weer voor je voeten gegooid worden, zeg dan dat jullie nog meer van elkaar zijn gaan houden.

Romantiek

Ieder mens houdt van een beetje romantiek en misschien denk je stiekem dat er wel iets veranderd is. Als je maar kunt terugkijken op een fantastische dag waarop jullie bewust voor elkaar gekozen hebben, in het bijzijn van al je dierbaren, in de mooiste trouwkleding met heerlijk eten en fijne muziek.

Ben je in een sleur terecht gekomen?

Ben je na het huwelijk dan toch in een ‘sleur’ terecht gekomen en wordt alles een beetje ‘gewoontjes’? Dan kun je het natuurlijk zelf ook altijd nog leuk en spannend houden. Boek een hotel, ga een dagje weg, geniet van een heerlijk diner bij je favoriete restaurant of ga samen naar de film. Maar ook op seksueel gebied kun je experimenteren. Koop massageolie of iets anders sfeer verhogend. Online heb je hier verschillende mogelijkheden voor. Je kunt bijvoorbeeld een grote dildo kopen bij Easytoys.nl, maar er zijn ook andere speeltjes. Is dit niets voor jou? Dan kun je het ook bij een gezellig avondje uit houden.

Kortom, investeer in je relatie en houd het spannend. Zorg er met elkaar voor dat je niet een ‘sleur’ terecht komt.