Karmelklooster Drachten

Karmelklooster Drachten is een officiële trouwlocatie in Friesland. Het sfeervolle kapel heeft een verrassende intieme atmosfeer. Je kunt hier het burgerlijk en/of kerkelijk huwelijk verbinden met een receptie, diner of feest. De Kapel biedt plaats aan maximaal 150 personen, maar ook voor kleinere gezelschappen is de kapel zeer geschikt. U bent van harte welkom om de kapel te bezichtigen. In verband met de beschikbaarheid is het goed om van te voren een afspraak te maken.

Burgerlijk huwelijk

Voordat het burgerlijk huwelijk begint, worden jullie als bruidspaar ontvangen in de vogeltjeskamer. Uw gasten worden ontvangen door onze bode en die begeleidt hen naar de kapel. Het burgerlijk huwelijk duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier. Heeft u voorkeur voor bepaalde muziek bij binnenkomst, na de huwelijkssluiting of ter afsluiting? Dan kunt u deze muziek vooraf aan ons overhandigen. De bode zorgt ervoor dat de muziek op het juiste moment wordt afgespeeld. Wij zorgen voor bloemen en kaarsen in de kapel en bij de entree. Na afloop mag er met echte rozenblaadjes worden gestrooid. Strooien met rijst, confetti of plastic bloemblaadjes is niet toegestaan.

Kerkelijk huwelijk

Zowel het burgerlijk als kerkelijk huwelijk kunt u in Karmelklooster Drachten laten sluiten. De kapel van het klooster biedt een schitterende ambiance. Gebruik van de vleugel is inbegrepen.

Trouwreportage

Het Karmelklooster is een bijzondere locatie voor uw trouwreportage. De ommuurde slottuin, maar ook de binnentuin is uniek voor uw fotoreportage. Gelegenheid tot het maken van trouwfoto’s op de ochtend voor het huwelijk en tot één uur na het huwelijk of na de ontvangst of receptie met familie en vrienden. Wanneer u niet het huwelijk sluit op deze locatie, bent u ook van harte welkom voor het maken van foto’s. De kosten voor het gebruik van de locatie zijn: € 75,-, een bijdrage die wordt gebruikt om het klooster voor de toekomst te bewaren.

Feestelijke receptie

Vier de mooiste dag van uw leven samen met familie en vrienden bij Het Karmelklooster. Wellicht verrast u uw gasten met bruidstaart en koffie of thee, of zelfs champagne, in de kapel of binnentuin van het klooster. Wanneer het minder goed weer is, bouwen we de kapel na de trouwceremonie in korte tijd om tot een feestelijke ruimte voor een receptie of avondfeest. We kunnen verschillende hartige lekkernijen serveren: van een bittergarnituur met druiven en nootjes tot mini-broodjes zalm met roomkaas en bieslook. Onze kok zal u en uw gasten verwennen met een lekker diner. Er is ook ruimte voor muziek. We denken graag met u mee!

Overnachten

De originele van cellen van de zusters bevinden zich op de eerste etage van het klooster. De kamers zijn eenvoudig ingericht met een goed bed, een stoel en een wastafel met warm- en koud stromend water. Er zijn 18 éénpersoonskamers en 7 tweepersoonskamers. U kunt alleen met een groep in het klooster te overnachten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een burgerlijk en/of kerkelijk huwelijk, receptie, diner of feest ontvangen? Vul dan het formulier in of neem telefonisch contact met ons op.

Karmelklooster Drachten

Burgemeester Wuiteweg 162
9203 KP Drachten
T 0512-512103
I www.karmelklooster.nl

Contactformulier