Museum Schokland

Bent u op zoek naar een sfeervolle trouwlocatie voor het huwelijk? Op een historische plek om nooit meer te vergeten? In het pittoreske kerkje op Schokland kunt u voor de burgerlijke stand trouwen, maar ook het kerkelijk huwelijk bevestigen. Museum Schokland is een unieke locatie en met reden het eerste UNESCO Werelderfgoed van Nederland.

Burgerlijk en kerkelijk huwelijk

U kunt in de historische kerk op Schokland trouwen voor de burgerlijke stand of om uw kerkelijk huwelijk te bevestigen. Een combinatie hiervan is natuurlijk ook mogelijk. 

Een uniek rijksmonument

De kerk op de terp Middelbuurt dateert uit 1834. Het rijksmonument maakt onderdeel uit van het museum. Het museumterrein is vrij toegankelijk voor bruiloftsgasten en vormt een schitterend en sfeervol decor bij de ceremonie. De kerk biedt plaats aan maximaal 80 personen. 

Aankleding voor de ceremonie

Natuurlijk is er de mogelijkheid om de kerk in een wat persoonlijkere sfeer aan te kleden voor de ceremonie. Uw idee├źn bespreken we graag van tevoren zodat we kunnen aangeven wat er mogelijk is. 

De mogelijkheden

  • De kerk mag – in overleg – versierd worden met bloemen, linten e.d.
  • De museumgebouwen zijn open en toegankelijk voor de bruiloftsgasten (half uur voor en half uur na de ceremonie).
  • Het is mogelijk om met de trouwauto tot aan de kerk het terrein op te rijden, deze mag hier blijven staan totdat de ceremonie afgelopen is.
  • Op verzoek luiden we de kerkklokken. 

Parkeren

Door de perfecte ligging is Museum Schokland goed bereikbaar en kunt u parkeren op ons eigen parkeerterrein. 

Drank en spijs

Uw huwelijk uitbreiden is bijvoorbeeld mogelijk met een toost, borrel (desgewenst met snack), en/of diner. Dit kan binnen bij het restaurant, in de kerk, maar – als het weer het toelaat – ook onder onze statige kastanjeboom met schitterend uitzicht op de voormalige Zuiderzee. 

Maatwerk

Wij werken graag op maat en in overleg is er veel mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor vragen of een vrijblijvend gesprek. 

Museum Schokland

Middelbuurt 3
8319 AB Schokland
T 0527-760630
I www.museumschokland.nl

Contactformulier