Zuiderzeemuseum

Wanneer je trouwt in het Zuiderzeemuseum, beleef je een dag vol verrassende locatie wisselingen. Daardoor hoeven jullie het terrein niet te verlaten. Dus geen verkeersstress en geen logistieke organisatie. Het Zuiderzeemuseum biedt het perfecte concept voor een heerlijk, ontspannen trouwdag!

De mogelijkheden

Aangezien ieder huwelijk uniek is, heeft iedereen andere wensen of ideeën. Ligt de nadruk vooral op romantiek? Of wil je het juist vooral stijlvol? Hebben jullie voor de grote dag een speciaal thema, bepaalde kleur, bloem of muzieksoort in gedachten? En eventueel specifieke cateringwensen? Kom gerust eens langs, want wij denken graag met jullie mee. Bij ons is (bijna) alles mogelijk

Wieringer kapel, romantisch hart van het buitenmuseum

Omdat de Wieringer kapel een romantische trouwlocatie middenin het buitenmuseum is, wordt deze locatie veel gebruikt. Hier kan zowel het burgerlijk, als kerkelijk huwelijk voltrokken worden. Een rode loper, een schitterend boeket en de sfeervolle kaarsverlichting van de kroonluchters zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Liever een moderne setting? Op verzoek kan de inrichting zoals gewenst aangepast worden, met de bedoeling dat het helemaal in de stijl is van jullie bruiloft.

Buitenlocaties, intiem, idyllisch en sfeervol

Het buitenmuseum heeft diverse prachtige plekjes die een uniek decor vormen voor bijvoorbeeld een ceremonie, receptie of een heerlijke barbecue. Het veldje achter de stoomwasserij biedt immers een wijds uitzicht over het buitenmuseum. Zoek je iets knussers? Denk dan eens aan het werfje dat verscholen ligt aan de rand van het museum. Wanneer het dorpsgevoel jullie aanspreekt, dan is het dorpspleintje aan de stadsgracht jullie ideale locatie. Na sluitingstijd vormt het een bijzonder idyllische setting voor een onvergetelijke avond.

Koffiehuis Hoorn voor toost en taart

Langs de stadsgracht vind je de authentieke bakkerswinkel. In het stijlvolle koffiehuis achter de winkel, met prachtige tegelvloeren en -wanden, kan een klein gezelschap intiem toosten op het huwelijk. Daarna kunnen jullie de bruidstaart aansnijden.

Peperhuis, voor diner én feestavond

Bij het binnenmuseum hoort ook het historische Peperhuis uit 1625; de dikke muren en eeuwenoude balken maken dit gebouw tot een uiterst sfeervolle diner- en feestlocatie. Het bestaat uit twee zalen die met elkaar verbonden zijn, ideaal voor een combinatie van diner en feestavond. Na het diner sta je met een paar stappen in jullie feestzaal!

Amsterdams Huis, grootste historische locatie in modern jasje

Het Amsterdamse Huis is de grootste locatie van het museum. De moderne buitenkant combineert goed met de spannend gecomponeerde, historische elementen binnen en het grote terras aan de voorkant biedt een mooi uitzicht over het buitenmuseum. De binnenruimte is multifunctioneel, dus of jullie nu een feestavond met groot gezelschap wensen, een uitgebreide barbecue of juist een diner voor honderd gasten… dit is jullie perfecte locatie!

Café Hindeloopen, bruin café aan het water

Aan de dijk in het buitenmuseum ligt café Hindeloopen, een typisch bruin café met een historische sfeer en een prachtig uitzicht over het IJsselmeer. Het café is bijzonder geschikt voor een intieme borrel of dinerbuffet.

Atrium (binnenmuseum), exclusieve dinerlocatie

Het atrium vormt een mooie combinatie tussen heden en verleden. Door één van de binnenplaatsen van het museum van een glazen overkapping te voorzien, ontstond een ruim en licht atrium, omgeven door eeuwenoude gebouwen. Buiten openingstijden is het atrium een exclusieve locatie voor een chic en stijlvol diner. Mede dankzij de samenwerking met NH-catering, kunnen wij ook hier al jullie cateringdromen vervullen. Voor wie nét iets anders en meer wil!

Contact

Kort samengevat is het Zuiderzeemuseum een locatie met veel mogelijkheden. We denken graag met jullie mee om jullie trouwdag tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken. Wanneer er nog vragen zijn, kun je contact met ons opnemen via 0228-351135 of sales@zuiderzeemuseum.nl.

Bedrijfsfilm: https://www.youtube.com/watch?v=ThU7BqufyzE

Zuiderzeemuseum

Wierdijk 12-22
1601LA Enkhuizen
Tel: 0228 351135
www.zuiderzeemuseum.nl

Contactformulier