Trouwen in een kerk

De huwelijksceremonie is een officiële gebeurtenis. Het is dan ook vanzelfsprekend dat je kiest voor een trouwlocatie die past bij de stijl en sfeer die jullie zelf aan het trouwen willen meegeven. Een kerk als trouwlocatie geeft een bijzondere dimensie aan de voltrekking van het huwelijk. Veel kerkjes zijn momenteel in particuliere handen of worden gerund door een stichting. Deze kerken zijn daardoor volledig gericht op het trouwen. Hierdoor kun je de huwelijksvoltrekking en zelfs het kerkelijk huwelijk invullen zoals jullie dat zelf willen. De huwelijksvoltrekking in een kerk geeft dan ook een extra dimensie aan jullie trouwdag!

Overzicht van kerken die dienst doen als trouwlocatie én feestlocatie:

Kerkelijk huwelijk

Kies je naast het trouwen in de kerk ook voor de kerkelijke inzegening van het huwelijk, dan bieden veel kerken die dus dienst doen als officiële trouwlocatie, tevens de mogelijkheid om er het kerkelijk huwelijk te laten voltrekken. Informeer daar dan ook naar de mogelijkheid voor het trouwen voor de kerk.

Trouwen in een kerk? Dit zijn de mogelijkheden voor het huwelijksfeest

Veel kerken welke dienst doen als trouwlocatie worden geëxploiteerd door horeca ondernemers of door stichtingen die met vrijwilligers de exploitatie van de locatie runnen. Vaak zijn dit ook intieme kerkjes voor een klein trouwfeest. Informeer daar ook naar de mogelijkheden van de catering, zoals een welkomstdrankje, koffie, maar ook een volledige receptie, huwelijksdiner of bruiloftsfeest. Trouwen in een kerk is een garantie voor een exclusief huwelijk.