Een bruiloft op het strand

Als je denkt aan trouwen, dan denk je waarschijnlijk aan romantiek, een unieke sfeer en een bijzondere trouwlocatie.  Allemaal ingrediënten voor trouwen op het strand. En je hoeft er niet eens voor naar het buitenland! Want in ons prachtige Nederland kun je namelijk op verschillende manieren trouwen op het strand. Zoek maar vast een paar teenslippers uit, want wij gaan je hier enthousiast maken!

Trouwlocaties aan het strand

Eén van de mogelijkheden is een beachclub . Uiteraard ligt deze aan het strand :-) Er zijn verschillende strandpaviljoens annex beachclubs die al een officiële trouwlocatie zijn. Mochten zij dat predicaat nog niet hebben, dan weten zij precies hoe je die aanvraag bij de gemeente kunt doen, omdat zij ongetwijfeld regelmatig trouwerijen en bruiloften in de open lucht en op het strand verzorgen. Jullie kunnen elkaar dan gewoon het ja-woord geven aan het strand, desgewenst met de tenen in het zand of met de voetjes in het water. (Dat scheelt weer 2 paar trouwschoenen!) En mochten de weergoden op jullie trouwdag in een slecht humeur zijn dan kun je altijd nog uitwijken naar de binnenlocatie van de beachclub. Zij hebben hier voldoende ervaring mee, zodat jullie je daar geen extra zorgen om hoeven te maken.

Strandbruiloft in Nederland

Wanneer je jouw huwelijksvoltrekking of bruiloft op het strand in Nederland wilt vieren, zou je dit verderop in de lente of in de zomer moeten doen, want het weer is het enige wat je zelf niet kunt plannen. In de maanden juni, juli en augustus heb je de meeste kans op een mooie zonnige dag. Ga je trouwen in de winter, dan is het niet alleen koud, maar zijn de meeste strandtenten op een paar na ook gesloten. Maar waar moet je beginnen bij het plannen van een strandbruiloft? Bij het kiezen van een te gekke trouwlocatie aan het strand natuurlijk!

Ceremonie-op-het-strandFoto: Paviljoen Het Houtse Meer

Hoe vind je de perfecte trouwlocatie aan het strand?

Heb je een locatie op onze website gevonden die er supertof uitziet en qua looks aan alle verwachten voldoet? Cool! Maar naast de uitstraling die de locatie heeft, moet je ook even op een aantal praktische zaken letten. Hoe is de bereikbaarheid van de locatie bijvoorbeeld? Kunnen mensen die slecht ter been zijn wel op het strand komen? Neem onderstaande zaken even door zodat de zoektocht naar de perfecte trouwlocatie aan het strand zeker zal slagen.

  • Let op de bereikbaarheid van de locatie. Is er bijvoorbeeld een verharde opgang aanwezig voor mensen die slecht ter been zijn? Of heeft de locatiehouder daar een oplossing voor?
  • Wanneer het niet mogelijk is om de bruiloft op het strand te vieren door bijvoorbeeld slecht weer, moet er een uitwijkmogelijkheid naar binnen zijn. Is het fris, maar willen jullie de bruiloft toch op het strand vieren? Denk dan aan heaters of een overkapt terras. De eigenaar van het strandpaviljoen heeft hier ongetwijfeld connecties voor of beschikt zelf over de nodige materialen.
  • Hoe zit het met de privacy? Kunnen jullie in alle rust met jullie eigen gezelschap op het strand trouwen? Of zijn alle strandbezoekers het publiek van jullie grote dag? Kan er bijvoorbeeld een privé terras gehuurd worden en wat doet de trouwlocatie met drukke stranddagen? Het zou fijn zijn als de trouwlocatie optimale privacy kan bieden.
  • Kan de gehele trouwdag op jullie favoriete trouw- en feestlocatie plaatsvinden? Van trouwceremonie tot en met het bruiloftsfeest? De huwelijksvoltrekking wordt vaak aan het strand uitgevoerd en de bruiloft in de locatie of heerlijk op het terras, aan het strand.

Strandbruiloft-bij-ZoomersFoto: Strandpaviljoen Zoomers

De ideale trouwjurk voor een bruiloft op het strand

Voor een strandbruiloft kun je het beste kiezen voor een trouwjurk die lekker zit en die niet van een al te zware stof gemaakt is. Dat wil niet zeggen dat die grote prinsessenjurk niet kan, maar stappen in het zand naar de trouwambtenaar met een grote, zware jurk is niet ideaal. Laat je adviseren in de bruidsmodewinkel, zij hebben in hun jarenlange ervaring al volop trouwjurken verkocht die bij het trouwen op het strand gedragen werden. Kies wel voor een trouwjurk en trouwpak waar jij je prettig en comfortabel in voelt. Het is jullie grote dag en dus moeten vooral jullie zelf  je helemaal happy voelen. Je kunt ook kiezen voor een beachy themabruiloft. Daar kunnen jullie de trouwkleding mooi op aanpasssen. 

De mooiste decoratie voor een strandbruiloft

De trouwlocatie aan de zee of een meer is van zichzelf al een plaatje om te zien. Heerlijk met de voetjes in het zand, met een prachtig uitzicht op het water. Fantastisch natuurlijk, maar met mooie decoratie maak je het plaatje pas echt compleet. Denk bijvoorbeeld eens na over de versiering voor aan de stoelen voor de trouwceremonie. En decoratie op de tafels en linten die door het briesje vanaf zee heen en weer wapperen. Je zult zien dat je met diverse leuke items een unieke sfeer creëert.

bruiloft_buiten_strand

Trouwreportage op het strand

Deze dag wil je natuurlijk voor eeuwig laten vastleggen, dus een trouwreportage van een fotograaf mag absoluut niet ontbreken. Foto’s van een buitenbruiloft, en dan maar liefst op het strand, leveren prachtige plaatjes op. Het zonnetje schijnt, je hebt alle dierbaren om je heen en je hoort het geluid van de kabbelende golven. Romantischer kunnen we het niet voor je maken! Hebben jullie gekozen voor een locatie in de buurt van het strand? Dan kan er eventueel voor de trouwreportage uitgeweken worden naar het strand. Zo heb je toch een beetje het gevoel van een strandbruiloft.

Vergeet vooral niet te genieten.…

Zijn jullie ook enthousiast geworden na het lezen van dit artikel? Superleuk! Want nu kunnen de voorbereidingen voor jullie huwelijk dan echt getroffen worden. Wij wensen jullie in ieder geval heel veel plezier en wijsheid bij het uitzoeken van de perfecte trouwlocatie, trouwkleding, decoratie en alles wat maar bij een bruiloft op het strand komt kijken. En vergeet vooral niet van alle voorbereidingen te genieten hè! ?

 

Veel gestelde vragen over Een bruiloft op het strand

De meeste buiten locaties hebben een 'slecht weer' alternatief. Dat kan een mooie en degelijke partytent zijn of dat je bij de locatie ook binnen kunt trouwen en feesten. Vraag hier naar voor dat je jullie trouwlocatie definitief gaat boeken.

Als je op het strand wilt trouwen en je regelt dat niet via een trouwlocatie aan het strand dan moet je eerst toestemming of een vergunning bij de gemeente aanvragen. Dat moet overigens ook als je in een trouwlocatie aan het strand wilt trouwen die geen officiële trouwlocatie van de gemeente is.

Tot hoe lang je mag feesten op het strand verschilt per gemeente. Als je een vergunning aanvraagt om op het strand te trouwen dan moet je hier ook het bruiloftsfeest bij vermelden. Je krijgt dan ook alle voorwaarden voor het trouwen op het strand. Iedere trouwlocatie aan het strand is ook wel van op de hoogte van alle regels.

Leuke adresjes

De Vliehors

De Vliehors

Trouwen op het strand
Boot10.nl

Boot10.nl

een varende trouwlocatie voor het ja-woord
Het Posthuys Vlieland

Het Posthuys Vlieland

Trouwen en feesten op Vlieland
Hotel Wolvega - Heerenveen

Hotel Wolvega - Heerenveen

mooie trouwlocatie aan het water
Boca Grandi

Boca Grandi

trouwlocatie op het strand
Strandpaviljoen Zoomers

Strandpaviljoen Zoomers

een sfeervolle trouwlocatie aan zee
Hotel Flora Batava

Hotel Flora Batava

trouwlocatie op het mooiste stukje van de Vecht
Marinemuseum Ramtorenschip Buffel

Marinemuseum Ramtorenschip Buffel

historische feest- en trouwlocatie
De Kruimel

De Kruimel

dé trouwlocatie exclusief voor jullie!

Ook interessant

Kleine trouwfeesten

Kleine trouwfeesten

Trouwen in de open lucht

Trouwen in de open lucht

Kies een trouwlocatie die bij jullie past

Kies een trouwlocatie die bij jullie past

Trouwlocatie bezichtigen: 10 vragen die je moet stellen!

Trouwlocatie bezichtigen: 10 vragen die je moet stellen!

Veelgemaakte fouten bij het plannen van de bruiloft

Veelgemaakte fouten bij het plannen van de bruiloft

Een prachtige bruiloft in de lente

Een prachtige bruiloft in de lente