Een bruiloft op het strand

Als je denkt aan trouwen, dan denk je aan romantiek. Helemaal wanneer jullie op het strand willen trouwen. En je hoeft er niet eens voor naar het buitenland! In het prachtige Nederland kun je namelijk bij jouw favoriete beachchlub elkaar het ja-woord geven. Volledig in stijl met je voeten in het zand en een windje vanaf zee. Maar er zijn natuurlijk een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wat is bijvoorbeeld de perfecte trouwjurk voor een strandbruiloft? Is het mogelijk om naar binnen uit te wijken bij slecht weer? In dit artikel hebben wij alle tips voor een bruiloft op het strand voor je op een rijtje gezet.

Strandbruiloft in Nederland

Wanneer je jouw bruiloft op het strand in Nederland wilt vieren, zou je dit in de zomer moeten doen. Zoals je misschien wel weet, is het weer in ons eigen kikkerlandje niet altijd even mooi. In de maanden juni t/m augustus heb je de meeste kans op een mooie zonnige dag. In de wintermaanden is het niet alleen heel koud, maar zijn vele strandtenten op paar na ook gesloten. Maar waar moet je beginnen bij het plannen van een strandbruiloft? Bij het kiezen van een te gekke trouwlocatie natuurlijk.

Foto: Paviljoen Het Houtse Meer

Diverse trouwlocaties aan het strand

Er zijn vele strandtenten en beachclubs in Nederland. Maar niet iedere locatie is een officiële trouwlocatie. Voor een wettelijk huwelijk moet de locatie door de gemeente benoemd zijn tot “Huis der Gemeente”, anders is jullie huwelijk namelijk niet geldig. Bij de meeste locaties aan het strand zit dit wel goed gelukkig. Mocht dit nou niet het geval zijn, dan kun je naar de gemeente gaan om te vragen of ze die locatie voor één dag kunnen benoemen als officiële trouwlocatie.

Hoe vind ik de perfecte trouwlocatie aan het strand?

Heb je een locatie op onze website gevonden die er supertof uitziet en qua looks aan alle verwachten voldoet? Cool! Maar naast de uitstraling die de locatie heeft, moet je ook even op een aantal praktische zaken letten. Hoe is de bereikbaarheid van de locatie bijvoorbeeld? Kunnen mensen die slecht ter been zijn wel op het strand komen? Neem onderstaande zaken even door zodat de zoektocht naar de perfecte trouwlocatie aan het strand zeker zal slagen.

  • Let op de bereikbaarheid van de locatie. Is er bijvoorbeeld een verharde opgang aanwezig voor mensen die slecht ter been zijn?
  • Wanneer het niet mogelijk is om de bruiloft op het strand te vieren door bijvoorbeeld slecht weer, moet er een uitwijkmogelijkheid naar binnen zijn. Is het fris, maar willen jullie de bruiloft toch op het strand vieren? Denk dan aan heaters of een overkapt terras. Denk ook na over een plan B, want het weer hebben we helaas niet in de hand.
  • Hoe zit het met de privacy? Kunnen jullie in alle rust met jullie eigen gezelschap op het strand trouwen? Of zijn alle strandbezoekers het publiek van jullie grote dag? Kan er bijvoorbeeld een privé terras gehuurd worden en wat doet de locatie met drukke stranddagen? Het zou fijn zijn als de locatie je volledige privacy kan bieden.
  • Kan de gehele bruiloft op die locatie plaatsvinden? Van trouwceremonie tot en met het avondfeest?
  • Kunnen jullie gebruik maken van eigen catering of regelt de locatie het diner?
Foto: Strandpaviljoen Zoomers

De ideale trouwjurk voor een bruiloft op het strand

Voor een strandbruiloft zou ik persoonlijk kiezen voor een jurk die lekker zit en die niet van een al te zwarte stof gemaakt is. Dat wil niet zeggen dat die grote prinsessenjurk niet kan, maar stappen in het zand naar het altaar met een grote, zware jurk is niet ideaal. Laat je adviseren in de bruidsmodezaak, zij hebben jarenlange ervaring op het gebied van bruidsmode en laten jou naar huis gaan met een perfecte trouwjurk. Kies wel voor een jurk waar jij je prettig en comfortabel in voelt. Het is jouw grote dag en jij moet je helemaal happy voelen.

De mooiste decoratie voor een strandbruiloft

De locatie is van zichzelf al een plaatje om te zien. Heerlijk met de voetjes in het zand, met uitzicht op zee. Fantastisch natuurlijk maar met wat mooie decoratie maak je het plaatje pas echt compleet. Denk bijvoorbeeld eens na over de versiering voor aan de ceremonie stoelen, decoratie voor op de dinertafels en linten die door het briesje vanaf zee heen en weer wapperen. Je zult zien dat je met een paar leuke items een unieke sfeer creëert.

Foto: De Kruimel

Trouwreportage op het strand

Deze dag wil je natuurlijk voor eeuwig laten vastleggen, dus een trouwreportage mag absoluut niet ontbreken. Foto’s van een buiten bruiloft en dan maar liefst op het strand leveren prachtige plaatjes op. Het zonnetje schijnt, je hebt alle dierbaren om je heen en je hoort het geluid van de kabbelende golven. Romantischer kunnen we het niet voor je maken! Hebben jullie gekozen voor een locatie in de buurt van het strand? Dan kan er eventueel voor de trouwreportage uitgeweken worden naar het strand. Zo heb je toch een beetje het gevoel van een strandbruiloft.

Vergeet vooral niet te genieten hè…

Zijn jullie ook enthousiast geworden na het lezen van dit artikel? Superleuk! Want nu kunnen de voorbereidingen voor jullie huwelijk dan echt getroffen worden. Wij wensen jullie in ieder geval heel veel plezier en wijsheid bij het uitzoeken van de perfecte trouwlocatie, trouwkleding, decoratie en alles wat maar bij een bruiloft op het strand komt kijken. En vergeet vooral niet van alle voorbereidingen te genieten hè! ?

Geplaatst in Niet gecategoriseerd