Culturele trouwlocaties

Trouwen in een museum of galerie

Cultuur en trouwen

Als jullie van cultuur houden, dan moet je hier echt even de mogelijkheden bekijken om jullie interesse te combineren met de trouwdag. Want trouwen in een culturele trouwlocatie is een breed begrip en kent dus veel mogelijkheden.
Diverse locaties zoals een museum, galerie, fort, oude molen, historische gebouwen e.d. mogen namelijk ook dienst doen als trouwlocatie voor de wet. En is jullie favoriete cultuurobject geen officiële trouwlocatie voor de wet, dan bieden steeds meer gemeenten de mogelijkheid om te trouwen op een locatie naar keuze…. jullie hotspot kan dus ook zomaar een trouwlocatie zijn.

Trouwen in een museum, galerie of historisch gebouw

Informeer zelf bij een culturele locatie die aansluit bij jullie stijl en interesse naar de mogelijkheden om daar te trouwen. Bijvoorbeeld het museum of galerie waar jullie graag naar toe gaan, of het prachtige stadsgebouw waar je regelmatig even voor stil blijft staan omdat de unieke stijl van het gebouw je gewoon dwingt om er even een blik op te werpen. Check eerst bij de gemeente de regels en kosten voor vrije trouwlocaties en maak daarna een afspraak om jullie unieke trouwlocatie te bezichtigen.

Catering en feest in culturele trouwlocaties

Als jouw favoriete trouwlocatie regelmatig trouwerijen verzorgt, dan is men daar ook ingesteld op de catering voor de huwelijksvoltrekking, receptie en eventueel het huwelijksdiner en de bruiloft. Betreft het een museum, gallerij, molen of historisch gebouw welke nog niet eerder dienst heeft gedaan als trouwlocatie maar die wel gevestigd is in een gemeente waar trouwlocaties voor 1 dag zijn toegestaan, informeer dan tijdens de bezichtiging naar de mogelijkheden om zelf de catering te verzorgen. Voor een goede cateraar in jouw regio verwijzen wij je naar de bedrijvengids van TrouweninNederland.nl in de categorie Catering.

Overzicht Culturele trouwlocaties

museum_schokland_header

Museum Schokland

Ens

veenpark_trouwen

Veenpark

Barger-Compascuum

Trouwlocatie_Fraeylemaborg

Landgoed Fraeylemaborg

Slochteren

Karmelklooster

Drachten

Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum

Enkhuizen

Huize_ter_Marse

Huize ter Marse

Stadskanaal

Trouwlocatie_De_Wieger

De Wieger

Deurne

Culturele trouwlocatie De Drom

De Drom

Enkhuizen

Feestzaal_Huwelijksfeest_klein

De Rechtbank

Utrecht

Museum Sonnenborgh

Sonnenborgh

Utrecht

Reacties zijn gesloten.