Kleine trouwfeesten

Kleine trouwfeesten... er wordt steeds vaker voor gekozen. Je kunt om verschillende redenen de trouwdag klein houden. Uiteraard om het beschikbare budget of dat je graag intiem met een klein gezelschap wilt trouwen. Of misschien kies je wel voor een bijzondere trouwlocatie, ver van jullie woonplaats... er zijn diverse redenen voor een "kleine trouwerij en bruiloft". In dit artikel zullen er we dieper op ingaan waarom bruidsparen kiezen voor een klein trouwfeest.

micro_wedding

Wat noem je klein trouwen of een micro wedding?

Er zijn geen getallen gekoppeld aan het begrip klein trouwen. In dit artikel gaan we uit van een maximum van circa 40 bruiloftsgasten. Er zijn meerdere mogelijkheden om te kiezen voor klein trouwen (ook wel micro wedding genoemd). Als je een klein budget hebt dan moet je de kosten voor de trouwdag beperkt houden. Dat kan dus door klein te gaan trouwen. Nodig alleen jullie naaste familie uit, je beste vrienden en enkele gasten die je niet mag of wilt overslaan. Het kan ook zijn dat je heel graag knus en intiem wilt trouwen. Ook dan kun je hetzelfde lijstje bruiloftsgasten uitnodigen. 

Trouwen in een intieme trouwlocatie

Het kan zijn dat je op het internet die ene trouwlocatie van jullie dromen hebt gevonden. Of dat je zelf eerder te gast bent geweest op een locatie waar je direct helemaal verliefd op was en waarbij jullie allebei tegen elkaar zeiden dat je daar zeker ook wilt gaan trouwen. Maar vaak zijn dat kleine en intieme feest- en trouwlocaties waar je de trouwdag met slechts een beperkt aantal gasten kunnen vieren en bij mooi weer buiten trouwen ook nog mogelijk is. Voel je in dat geval niet bezwaard, want als jullie gaan trouwen dan bepaal je zelf hoe de trouwdag er uit gaat zien. Laat je droom uitkomen en kies dan gewoon voor die kleine, maar o zo intieme trouwlocatie!

intieme_trouwlocatie

De afstand naar de trouwlocatie

Het kan ook zijn dat de afstand van jullie woonplaats naar die allermooiste trouwlocatie nogal groot is. Je kunt je dan bezwaard voelen om alle gasten zo ver te laten rijden om aanwezig te zijn bij de trouwceremonie of zelfs alleen bij het bruiloftsfeest. Nodig dan weer die selecte groep vrienden, familie e.d. uit. Zij zullen hier geen probleem van maken. Vier dan wel met deze gasten jullie hele trouwdag. Dus de huwelijksvoltrekking, diner, bruiloftsfeest e.d. Dan is de afstand naar de trouwlocatie voor hen zeker geen bezwaar. En als jullie budget het toe laat, dan kun je er ook nog voor kiezen om zo'n gave Amerikaanse schoolbus te huren en je dan samen met jullie gasten naar de trouwlocatie te laten brengen.

all_american_limousines_trouwvervoer_gasten

Foto: All American Limousines

Wat zijn de kosten van een micro wedding?

Je zult zelf wel snappen dat je de trouwdag zo goedkoop of duur kunt maken als je zelf wilt. Maar gemiddeld kost een complete kleine en intieme micro wedding zonder exclusieve dranken, luxe diner of een kunstwerk als bruidstaart (alles gewoon gemiddeld dus) tussen de € 7500,- en € 10.000. Deze kosten zijn berekend voor de trouwdag zelf. Dus voor de trouwlocatie en feestlocatie, trouwambtenaar, bruidstaart, bruiloftmuziek/DJ, trouwfotograaf e.d. Dus niet voor de trouwkleding, trouwringen, bruidsboeket, bedankjes en bruidssuite.  

De match tussen het budget en de trouwdag

Ook al kies je voor een klein of intiem trouwfeest op een partyboot of zeilschip, of in een klein kerkje...de kosten voor een kleine trouwerij kunnen ook flink oplopen. Maak dan ook eerst een compleet overzicht van jullie plannen en wensen. Informeer bij de leveranciers en trouwlocatie naar de kosten van jullie plannen en tel die op. Zijn de kosten te hoog, overleg dan met elkaar op welke onderdelen van de trouwdag jullie een beetje water bij de wijn willen doen (figuurlijk).

Veel wijsheid en plezier

Wij wensen jullie alvast een hele fijne trouwdag en vooral ook veel plezier en wijsheid tijdens de voorbereiding op het trouwen en feesten!

Veel gestelde vragen over Kleine trouwfeesten

Een micro wedding, ofwel "kleine trouwerij", vier je met een klein aantal bruiloftsgasten. Als je gaat trouwen, dan nodig je maximaal 30 á 40 bruiloftsgasten uit en zorgt voor een knusse trouwlocatie en feestlocatie waar je jullie trouwdag met datzelfde gezelschap vieren.

Voor de kosten van een micro wedding geldt de vraag of je kiest voor een micro wedding om de kosten beperkt te houden, goedkoop trouwen dus, of juist omdat je klein en knus wilt trouwen, ongeacht het budget voor de trouwdag. Er is dus niet zomaar een bedrag te noemen voor een micro wedding.

Een receptie werd vroeger vaak gecombineerd met het trouwen. Na de trouwceremonie werd er een receptie gehouden voor de familie, kennissen, collega's, sportteam, buren e.d. die het bruidspaar niet voor de bruiloft wilden uitnodigen, maar waar ze ook niet onderuit konden om uit te nodigen. Tegenwoordig komt dit niet veel meer voor, maar het kan altijd een oplossing zijn als jullie een klein trouwfeest willen vieren.

Leuke adresjes

Hoeve Klein Zundert

Hoeve Klein Zundert

unieke trouwlocatie met vele mogelijkheden
Rietland

Rietland

Trouwlocatie in een natuurgebied
't Sfeerhuys

't Sfeerhuys

een ideale plek om de trouwdag van begin tot eind te beleven
Villa Kalkoven

Villa Kalkoven

buiten én binnen trouwen
Sonnenborgh

Sonnenborgh

bijzondere trouwlocatie, gelegen in het groen
Partyboerderij 't Hof van Hoenkoop

Partyboerderij 't Hof van Hoenkoop

trouwen in unieke sfeer
De Stadbroekermolen

De Stadbroekermolen

romantische trouw-en feestlocatie
Museumboerderij Mariahoeve

Museumboerderij Mariahoeve

Bijzondere feest- en trouwlocatie
Stadskasteel Oudaen

Stadskasteel Oudaen

unieke trouwlocatie aan de Oudegracht
Tsjerke

Tsjerke

een prachtig wit kerkje als trouwlocatie
Het Posthuys Vlieland

Het Posthuys Vlieland

Trouwen en feesten op Vlieland
Fier Bussum

Fier Bussum

geef elkaar het ja-woord op onze intieme trouwlocatie
Marinemuseum Ramtorenschip Buffel

Marinemuseum Ramtorenschip Buffel

historische feest- en trouwlocatie
Molen de Korenaar

Molen de Korenaar

authentieke trouwlocatie voor maximaal 300 personen
Landgoed Fraeylemaborg

Landgoed Fraeylemaborg

Historische trouwlocatie
De Steinsetuin

De Steinsetuin

ongedwongen, landelijk en buiten trouwen

Ook interessant

Buiten trouwen is een breed begrip

Buiten trouwen is een breed begrip

Bruidsbeurzen

Bruidsbeurzen

De huwelijksvoltrekking in een kerk

De huwelijksvoltrekking in een kerk

Een bruiloft op het strand

Een bruiloft op het strand

5 voordelen van de trouwdag op een landgoed

5 voordelen van de trouwdag op een landgoed

De kosten voor de trouwlocatie

De kosten voor de trouwlocatie

Trouwen in de provincie Groningen

Trouwen in de provincie Groningen