De huwelijksvoltrekking in een kerk

Als we het hebben over trouwen in een kerk, dan denk je al snel aan het kerkelijk huwelijk. Maar veel kerken hebben de afgelopen jaren hun deuren gesloten en zijn overgenomen door stichtingen en ondernemers die deze unieke locaties hebben omgedoopt tot trouwlocatie, vergaderlocatie en evenementenlocatie voor tentoonstellingen, muziek events e.d.. Dus als je een bijzondere trouwlocatie zoekt, dan is de huwelijksvoltrekking in een kerk een prachtige optie! 

tsjerke_trouwen_in_kerk

Unieke sfeer

Het ja-woord bij het burgerlijk huwelijk is toch wel het hoogtepunt van de trouwdag. Je zult in de toekomst nog vaak jouw geheugen inschakelen om aan die prachtige trouwdag terug te denken. De kerken waar regelmatig getrouwd wordt, hebben de inrichting en ambiance hier volledig op ingesteld. Je kunt ook nog meer sfeer creëren door extra decoratie te gebruiken of laten aanbrengen door een specialist of de weddingplanner. Je zult zien dat jouw droom voor een écht unieke en niet alledaagse trouwlocatie eigenlijk vrij eenvoudig te vinden is.
Tip: Vraag de eigenaar of beheerder van de kerk of je foto's mag zien van trouwerijen die eerder al in deze locatie gevierd zijn. Dit kan je weer op ideeën brengen voor jullie trouwdag.

tsjerke_trouwen_in_kerkje

Geloof...

Mocht jij je afvragen of je een geloof moet uitdragen of gewoon van huis uit gelovig moet zijn als je wilt trouwen in een kerk, dan kunnen we daar kort op antwoorden...  Nee! De kerken die zakelijk of vanuit een stichting gerund worden, zijn volledig in gebruik als trouwlocatie, feestlocatie e.d. Maar er zijn wel kerken die ook nog als kerk voor een bepaald geloof fungeren. Het is verstandig om in dat geval eerst te informeren wat voor jullie de mogelijkheden zijn om daar te trouwen. De kerken die wij hier op UniekeTrouwlocaties.nl in het zonnetje zetten zien allemaal uit naar jullie komst!

Trouwen en meer...

Naast de voltrekking van het burgerlijk huwelijk zijn veel kerken ook ingesteld in het vervolg van jullie trouwdag. Het aansnijden van de bruidstaart met een bubbel erbij, de receptie of bruiloftsfeest, huwelijksdiner, etc. Vaak is er ook nog een buitenlocatie waar jullie bij mooi weer enkele onderdelen van de trouwdag buiten kunnen vieren. Uiteraard kun je in alle kerken naast het burgerlijk huwelijk, ook een kerkelijk huwelijk laten voltrekken. Bespreek dit met de uitbater van de locatie. Zo zijn er voor het trouwen in Friesland prachtige kerkjes die grotendeels commercieel voor trouwerijen worden gerund door eigenaren, beheerders of stichtingen.

tsjerke_trouwen_kerk_huwelijksfeest

Vraag vrijblijvend info aan

Bekijk hier de websites van de trouwkerken >> en het zal je snel duidelijk worden wat de mogelijkheden zijn. Je kunt hier ook online informatie aanvragen via de formuliertjes die aan elke trouwlocatie gekoppeld is.

Foto's: Tsjerke

Veel gestelde vragen over De huwelijksvoltrekking in een kerk

Veel kerken worden momenteel gerund door stichtingen, verenigingen of ondernemers. In die kerken kun je niet alleen trouwen, maar ook de bruidstaart aansnijden met een bubbeltje erbij en dus ook het bruiloftsfeest vieren. Veel kerkjes hebben dezelfde functie als iedere trouw- en feestlocatie. Bekijk de websites van de kerken. Daar vind je zeker alle informatie.

Of het nu een kerkelijk huwelijk is of een kerkdienst... iedereen, met of zonder geloof, is altijd welkom in de kerk. Dus voor jullie kerkelijk huwelijk hoeven jullie je dus niet druk te maken!

Door de afname van het aantal kerkbezoekers zijn veel kerken verkocht aan particulieren of bedrijven. Die zijn dan omgebouwd tot woningen, bedrijfspanden, verenigingsgebouwen én ook trouw- en feestlocaties. Dus ja... diverse kerken zijn nu alleen nog maar trouwlocatie, feestlocatie e.d.

Leuke adresjes

Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum

een authentiek kapel als trouwlocatie!
Het Koloniekerkje

Het Koloniekerkje

trouwlocatie voor een intieme bruiloft
Stichting Alde Fryske Tsjerken

Stichting Alde Fryske Tsjerken

trouwen in een sfeervol kerkje
Kooger Kerk

Kooger Kerk

burgerlijk én kerkelijk huwelijk
Catharinakapel

Catharinakapel

sfeervolle trouwlocatie... stijlvol en romantisch!
Kasteel ter Horst

Kasteel ter Horst

romantisch trouwen in een kasteel!
St. Broekster Kerk

St. Broekster Kerk

sfeervolle en unieke trouwlocatie in Friesland
Museum Schokland

Museum Schokland

een unieke en sfeervolle trouwlocatie
Tsjerke

Tsjerke

een prachtig wit kerkje als trouwlocatie
De Oude Kerk Spaarndam

De Oude Kerk Spaarndam

sfeervolle trouwlocatie aan het water

Ook interessant

De kosten voor de trouwlocatie

De kosten voor de trouwlocatie

Trouwen op een partyboot of zeilschip

Trouwen op een partyboot of zeilschip

Een prachtige bruiloft in de lente

Een prachtige bruiloft in de lente

Voor- en nadelen van trouwen in een kasteel

Voor- en nadelen van trouwen in een kasteel

Een bruiloft op het strand

Een bruiloft op het strand