Veelgemaakte fouten bij het plannen van de bruiloft

Het plannen van een bruiloft is niet niks. Dit is een proces dat veel tijd en moeite in beslag kan nemen. Het is belangrijk om hier niet te makkelijk over te denken, want je wilt tenslotte wel dat je bruiloft tot in detail goed geregeld is. Er zijn een aantal fouten die vaak worden gemaakt bij het plannen van een bruiloft en die jij en je partner dus echt moeten zien te voorkomen om de dag onvergetelijk te maken. Welke fouten dit zijn? Wij sommen er hieronder een aantal voor je op.

Geen budget opstellen

Een fout die veel gemaakt wordt bij het plannen van een bruiloft, is het niet opstellen van een budget. Dit is niet slim, omdat je op deze manier totaal geen overzicht hebt van wat je allemaal uitgeeft. Misschien geef je hierdoor wel veel meer geld uit dan je had gewild. Zorg er dus voor dat voordat je begint met plannen je een budget opgesteld hebt voor de bruiloft. Dit is houvast en op basis hiervan kun je gaan kijken naar welke mogelijkheden binnen het budget passen.

budget-opstellenDe trouwlocatie niet bezoeken

Op het internet zijn talloze unieke trouwlocaties te vinden waar je uit kunt kiezen. Dit is dan ook goed om inspiratie op te doen, zodat je weet waar je uit kunt kiezen. Wat echter ook een aanrader is, is om de trouwlocatie te bezoeken als je er eentje op het oog hebt. Dit is goed om te doen, omdat je op deze manier kunt kijken of het echt aan jouw verwachtingen voldoet en of je hier een goed gevoel bij krijgt.

Weinig informatie vragen over de trouwlocatie

Wat ook een fout is die veel wordt gemaakt bij de bruiloftsplanning, is dat er weinig informatie gevraagd wordt over de trouwlocatie. Als je dit niet doet, kan het leiden tot teleurstellingen omdat je er misschien meer van had verwacht. Zorg er daarom voor dat je alles vraagt wat je wilt weten. Van het aantal ruimtes waar je gebruik van mag maken en de hapjes en drankjes tot de parkeermogelijkheden, uitvalsbasis naar binnen bij regen op jullie trouwdag, toegankelijkheid en openingstijden: het zijn belangrijke dingen om te weten voordat je een definitieve keuze maakt. Als je inspiratie nodig hebt voor toffe trouwlocaties, dan kun je ook een kijkje nemen bij Weddingspaces.

trouwlocatie_plannen

Je gasten te weinig informeren

Een fout die ook gemaakt wordt en jij en je partner dus moeten zien te voorkomen, is het te weinig informeren van de gasten. Voor de bruiloftsgasten is het fijn om te weten waar ze aan toe zijn, dus probeer hen van alle nodige informatie te voorzien. Vertel hen hoe laat zij waar worden verwacht, of er een dresscode is, of je wellicht buiten gaat trouwen, wat ze moeten meenemen en wat jullie cadeauwensen zijn. Je gasten informeren kun je doen door middel van de trouwkaarten. Er is momenteel online een enorm breed aanbod trouwkaarten met allerlei voorbeeldteksten en alles wat je moet weten over de trouwkaarten online zelf volledig samenstellen., maar ook door zelf even contact met hen op te nemen.

Besparen op de fotograaf/videograaf

Een fout die je ook moet zien te voorkomen, is dat je bespaart op het inhuren van een videograaf en/of videograaf. Trouwfoto’s en trouwvideo’s blijven je bij voor je heel je leven, dus het is belangrijk dat je hier blij mee bent. Kies daarom voor een professionele trouwfotograaf of videograaf voor de bruiloft en bespreek hier goed de wensen van jou en je partner mee. Grote kans dat jullie dan nog jarenlang kunnen genieten van schitterende beelden!

Leuke adresjes

Abel.

Abel.

unieke trouwlocatie net buiten Rotterdam
De Stadbroekermolen

De Stadbroekermolen

romantische trouw-en feestlocatie
De Havixhorst

De Havixhorst

de perfecte trouwlocatie, binnen én buiten!
Hayema Heerd

Hayema Heerd

Van ceremonie, huwelijksfeest en huwelijksnacht
De Meerhoeve

De Meerhoeve

trouwen op een landelijke trouwlocatie