De Trouwkastelen Top 10 van Nederland

Trouwen in een kasteel is momenteel razend populair. Deze unieke en romantische trouwlocaties hebben dan ook veel voordelen. Zo heb je vaak de volledige trouwlocatie voor jezelf beschikbaar. Ook bieden de meeste kastelen diverse plekken waar de huwelijksvoltrekking plaats kan vinden, zowel buiten in de kasteeltuin als binnen in een van de historische trouwzalen e.d. Maar als je eenmaal hebt besloten om te gaan trouwen in een kasteel, kies je dan voor dicht bij huis trouwen of juist voor het mooiste trouwkasteel van jullie dromen, ongeacht de afstand?

Omdat smaken verschillen...

We tonen je hier de Top 10 met de mooiste kastelen van Nederland waar je zeker die unieke trouwdag kunt organiseren en waar ook nog lang over gesproken zal worden. Als er in een kasteel ook een bruidssuite voor het bruidspaar en een mogelijkheid voor voor de gasten om te overnachten, dan noemen we dat er bij. 

Deze 10 populairste kastelen zijn in een willekeurige volgorde genoemd, omdat de smaken, wensen en eisen van ieder bruidspaar uiteraard wel verschillen.

1. Kasteel Rosendael | Gelderland

Het middeleeuwse Kasteel Rosendael staat in Gelderland, dichtbij Arnhem en de Veluwe. Het is omringd met prachtige rozentuinen en staat middenin een prachtig park. Je mag er zelf een locatie uitkiezen waar jullie willen trouwen. Mocht je kiezen voor een trouwlocatie buiten in het park of de rozentuin en laat het mooie weer jullie in de steek, dan kun je eenvoudig switchen naar 1 van de vele binnenlocaties, van historisch tot klassiek én ook modern! Ook voor het schieten van de trouwfoto's hoef je deze locatie niet te verlaten. Je kunt er vrijblijvend een rondleiding aanvragen.

kasteel_rosendael_trouwen_huwelijksceremonie

2. Kasteel Henkenshage | Noord-Brabant

Dit prachtige en authentieke Kasteel Henkenshage uit de 14e eeuw staat in Sint-Oedenrode, Noord-Brabant. Het is een echt klassiek trouwkasteel waarbij diverse mogelijkheden worden geboden om zelf jullie eigen trouwdag samen te stellen op 1 locatie. Kasteel Henkenshage beschikt nog over een heuse binnenplaats en unieke kasteeltuinen. Prachtige locaties dus om buiten te trouwen. Maar ook de prachtige zalen binnenin het kasteel bieden unieke mogelijkheden voor het jawoord, het aansnijden van de bruidstaart, het huwelijksdiner of een onvergetelijke huwelijksvoltrekking en bruiloftsfeest. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de stijlvolle en klassieke bruidssuite! Deze klassieker moet je zeker gaan bezichtigen als jullie willen trouwen in een uniek kasteel

Kasteel-Henkenshage

3. Kasteel Doenrade | Limburg

Op de website van Kasteel Doenrade noemen zij deze unieke trouwlocatie zelf  "verscholen in de natuur tussen de Limburgse bossen en landerijen". Dat is al een unieke inleiding, terwijl het schitterende kasteel zelf dan nog niet eens beschreven is. Kasteel Doenrade biedt met alle schoonheid het volledige pakketje als jullie willen trouwen. Diverse trouwlocaties binnen en buiten, huwelijksdiners, buffetten, locaties voor de fotoreportage in Limburg, diverse kamers voor de gasten en bruidssuite voor het bruidspaar, etc... Zeker de moeite waard om een vrijblijvende afspraak te maken voor een bezichtiging en meer informatie. 

6_Kasteel_Doenrade_Trouwlocatie

4. Kasteel Ter Horst | Gelderland

Het lijkt een goed bewaard geheim als je dicht in de buurt bent van Kasteel ter Horst in Loenen. Het kasteel ligt namelijk op de Veluwe, goed verscholen in de prachtige bossen. Maar als dan ineens het kasteel met de prachtige koetshuizen in jouw zicht komt dan weet je even niet wat je ziet. Pure schoonheid, zoals 't ooit bedoeld was! Het kasteel heeft ondertussen meerdere functies gekregen, maar kleinschalige bruiloften en trouwerijen staan nog altijd hoog op het lijstje van de uitbaters. Vraag eerst maar eens vrijblijvend een rondleiding aan om de locatie te bekijken en laat je verrassen van de prachtige locatie en omgeving.

kasteel ter horst

5. Kasteel Aldendriel | Noord-Brabant

"De middeleeuwen binnen handbereik"... zo luidt de slogan op de homepage van Kasteel Aldendriel in het Brabantse Mill. En daarmee slaat men bij Kasteel Aldendriel de spijker op z'n kop, want de prachtige kasteeltuinen, omringd door historische kasteelgrachten, zijn unieke trouwlocaties in Brabant om elkaar het ja-woord te geven. Bij Kasteel Aldendriel kun je de hele trouwdag vieren, van de huwelijksvoltrekking, het aansnijden van de bruidstaart en het diner tot een spetterende bruiloft in de kasteeltuinen of binnen in 1 van de historische trouwzalen. Je kunt hier online informatie of een bezichtiging aanvragen >>.

kasteel_aldendriel

6. Middachten : Kasteel - Tuinen - Landgoed  | Gelderland

Soms zijn de verhalen net zo mooi als het kasteel zelf. Zo is 't ook met Kasteel Middachten. Al in het jaar 1190 werd het  bewoond, maar nog niet als kasteel. Na vele vernietigingen werd het aan het einde van de 17e eeuw weer opgebouwd als prachtig kasteel. inclusief kasteeltuinen, burcht en bijgebouwen. En nu kan er o.a. worden getrouwd. Zowel in het kasteel als in de kasteeltuinen en het gehele landgoed. Oké, buiten trouwen is prachtig, maar als je de zalen van het kasteel Middachten eenmaal hebt gezien dan wordt de keuze voor de trouwlocatie op dit landgoed wel heel erg moeilijk. Maar dat is dus een luxe-probleem! Wil je een vrijblijvende rondleiding om de mogelijkheden voor jullie trouwdag te bekijken? Vul dan eenvoudig dit formulier in >>

Landgoed_Middachten_Trouwlocatie

7. De Havixhorst Chateauhotel | Drenthe

Trouwen, maar dan écht in stijl... zo omschrijft men bij De Havixhorst in Drenthe zelf de mogelijkheden voor een onvergetelijke trouwdag. Eten, feesten, slapen en genieten zijn de trefwoorden voor zo'n exclusieve trouwdag op De Havixhorst in Drenthe! De familie Wijland nodigt jullie van harte uit voor een rondleiding op dit historische erfgoed, het schitterende kasteel en landgoed in het zuidelijke puntje van Drenthe. Je kunt hier online een rondleiding of informatie aanvragen >>

De Havixhorst Chateauhotel

8. Kasteel TerWorm | Limburg

Al voordat je ook maar een schimp van het kasteel hebt gezien, zijn jullie, én jullie gasten, al onder de indruk van deze prachtige omgeving. Je bereikt het kasteel via het unieke landgoed Ter Worm, een beschermd natuurgebied van ± 200 hectare (!) En als je dan het kasteel ziet verschijnen met de prachtige kasteeltuinen en de romantische Rocotuin, dan weet je dat jullie de beste keus hebben gemaakt bij het kiezen van een bijzondere trouwlocatie. Het wordt alleen een moeilijke keuze welke plek jullie kiezen voor de fotoreportage, de huwelijksvoltrekking, het aansnijden van de bruidstaart, het diner en het bruiloftsfeest. Wij weten het al wel. Gebruik alle locaties die voor jullie beschikbaar zijn. Met al deze bijzondere locaties heb je eigenlijk al een garantie op een unieke trouwdag.

Kasteel-TerWorm

9. Slot Doddendael | Gelderland

De geschiedenis van Slot Doddendael gaat terug naar het begin van de 14 eeuw! Je kunt in dit "kasteeltje" binnen trouwen in de historische Ridderzaal of buiten in één van de prachtige kasteeltuinen of op het terras onder de imposante kastanjeboom. De weersomstandigheden hoeven dus geen spelbreker te zijn voor het jawoord in een stijlvolle huwelijksvoltrekking. Dit prachtige trouwkasteel beschikt over zes ruimtes waar je kunt trouwen en feesten. En dan hebben we het nog niet over de kasteeltuin met prachtige terrassen, boomgaarden en een heuse wijngaard. En omdat het bruidspaar én de gasten kunnen overnachten in de historische kasteelkamers hoef je dus eigenlijk geen rekening te houden met de afstand vanaf jullie woonplaats of die van jullie gasten! Vraag maar eens een bezichtiging van deze trouwlocatie aan >>

Slot Doddendael

10. Kasteel Huis Scherpenzeel | Gelderland

Huis Scherpenzeel is ook zo'n typische kasteellocatie die alles te bieden heeft aan het bruidspaar. Je kunt er binnen trouwen en feesten in diverse imposante ruimtes, zoals De Salon en De Lounge en de prachtige Gouden Kamer. Huis Scherpenzeel biedt in de binnenruimte plek aan maximaal 130 gasten. Buiten zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. De schitterende parken, tuinen en landgoederen kunnen allemaal betrokken worden bij jullie huwelijksfeest. Maak hier vrijblijvend een afspraak om vrijblijvend deze unieke trouwlocatie te bezichtigen >>.

Kasteel-Huis-Scherpenzeel

Sprookjeshuwelijk of gewoon een unieke trouwdag. 

Als jij van al deze unieke trouwlocaties ook het kasteelvirus hebt opgelopen, dan adviseren wij je om geheel vrijblijvend 1 van deze locaties uit onze Trouwkastelen Top 10 vrijblijvend te bezichtigen. Je kunt hier ook eerst informatie aanvragen als je nog vragen hebt m.b.t. jullie trouwdag. Je kunt hier op iedere kasteelpagina vrijblijvend info aanvragen.

Prachtige trouwdag gewenst

Namens het team van UniekeTrouwlocaties.nl wensen wij je een fijne voorbereiding op het trouwen en een prachtige trouwdag, wellicht op 1 van deze locaties uit onze Nederlandse Trouwkastelen Top 10!

Veel gestelde vragen over De Trouwkastelen Top 10 van Nederland

Uiteraard zijn de kosten voor het trouwen in een kasteel afhankelijk van het niveau van de locatie en de wensen van het bruidspaar. Maar de prijs voor het trouwen in een kasteel ligt niet veel hoger dan de gemiddelde trouwlocatie in Nederland. En dan heb je de locatie vaak exclusief voor jezelf. Reken voor de kosten voor de hele trouwdag met overdag circa 25 á 30 gasten en 's avonds 100 bruiloftsgasten tussen de € 7500,- en € 10.000. Dit is inclusief bruidstaart met koffie of prosecco, borrelen overdag, het huwelijksdiner met drankjes en de avondbruiloft, compleet verzorgd met hapjes en drankjes. Livemuziek of DJ, weddingplanner, trouwambtenaar, trouwfotograaf e.d. zijn niet bij de kosten inbegrepen.

De meeste trouwkastelen hebben ook wel een bruidssuite. En ook kamers voor de bruiloftsgasten. Maar dit zal ongetwijfeld op de website van een kasteel vermeld staan. Als het kasteel geen bruidssuite en kamers heeft dan hebben zij vaak wel een samenwerking met een hotel in de omgeving. Hierbij kan dan ook het vervoer wel geregeld worden. De prijzen voor de "hotelkamers" in een kasteel zijn overigens vaak niet duurder dan in een gemiddeld hotel.

De meeste kastelen die zijn ingesteld op trouwerijen en andere feesten zijn toch wel in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg.

Leuke adresjes

Slot Doddendael

Slot Doddendael

alle dagen van de week trouwen op deze unieke trouwlocatie
Chalet Fontaine

Chalet Fontaine

All-inclusive: uniek én betaalbaar
De Havixhorst

De Havixhorst

de perfecte trouwlocatie, binnen én buiten!
Kasteel Pietersheim

Kasteel Pietersheim

Dé perfecte locatie voor de organisatie van de dag van uw dromen
Kasteel en park Rosendael

Kasteel en park Rosendael

trouwen in het kasteel of de kasteeltuin
Kasteel Henkenshage

Kasteel Henkenshage

sprookjesachtige locatie in Brabant
Huis Scherpenzeel

Huis Scherpenzeel

exclusieve en intieme locatie voor bruiloften
Kasteel TerWorm

Kasteel TerWorm

van ceremonie tot huwelijksnacht
Kasteel Doenrade

Kasteel Doenrade

trouwceremonie en bruiloftsfeest
Kasteelhoeve De Grote Hegge

Kasteelhoeve De Grote Hegge

Unieke locatie voor jullie huwelijk
Kasteel Aldendriel

Kasteel Aldendriel

het perfecte decor voor jullie mooiste dag
Landgoed Middachten

Landgoed Middachten

romantische trouwlocatie in Gelderland
Boca Grandi

Boca Grandi

trouwlocatie op het strand

Ook interessant

5 voordelen van de trouwdag op een landgoed

5 voordelen van de trouwdag op een landgoed

De huwelijksvoltrekking in een kerk

De huwelijksvoltrekking in een kerk

Kleine trouwfeesten

Kleine trouwfeesten

Sprookjesachtige trouwdag op een landgoed

Sprookjesachtige trouwdag op een landgoed

De kosten voor de trouwlocatie

De kosten voor de trouwlocatie

Buiten trouwen is een breed begrip

Buiten trouwen is een breed begrip

Voor- en nadelen van trouwen in een kasteel

Voor- en nadelen van trouwen in een kasteel

Een prachtige bruiloft in de lente

Een prachtige bruiloft in de lente

Bruidsbeurzen en wedding events in Nederland

Bruidsbeurzen en wedding events in Nederland

Trouwen op een partyboot of zeilschip

Trouwen op een partyboot of zeilschip

Trouwen in de winter

Trouwen in de winter