Een prachtige bruiloft in de lente

Na al die koude en donkere dagen, ben je vast toe aan warmte en licht! Persoonlijk vind ik de lente een van de mooiste jaargetijden. De dagen zijn langer, mensen zijn actiever en als het zonnetje schijnt, is de temperatuur aangenaam. Ook staan alle bomen en planten in de bloei wat een vrolijk sfeertje geeft. De lente betekent het startschot voor het bruiloft seizoen, wat ongeveer loopt vanaf april tot en met september. Geven jullie elkaar het ja-woord tussen 21 maart en 20 juni en wil je je gasten een heerlijk lentegevoel meegeven? Op deze pagina vind je inspiratie voor een prachtige bruiloft in de lente en geven wij je een aantal handige tips.

trouwen_lente

Trouwen op een bijzondere (buiten)locatie

De trouwlocatie is een van de belangrijkste dingen die je moet regelen voor de bruiloft. Ook is dit een van de eerste dingen die je regelt, want zonder locatie kun je niet trouwen. Misschien is het een beetje tricky, maar voor een prachtige bruiloft in de lente zou het fantastisch zijn wanneer je kunt trouwen in de open lucht. Als je een buiten bruiloft voor ogen hebt, moet je dus op zoek gaan naar een locatie waarbij dit mogelijk is. Stel dat het heel slecht weer wordt op jullie grote dag, want tja… dat hebben we helaas niet in de hand, dan moet er een uitwijkmogelijkheid naar binnen zijn. De locatie moet er dus ook van binnen prachtig uitzien. Een locatie met bijvoorbeeld heel veel ramen waardoor buiten naar binnen gehaald kan worden. De omvang van de trouwlocatie is uiteraard afhankelijk van het aantal gasten. Een trouwlocatie voor kleine intieme trouwerijen kan zeker net zo gezellig zijn als een grote omvangrijke locatie. Kies voor een locatie waar ze zich flexibel opstellen en waar je vlak van tevoren kunt beslissen of het weer mooi genoeg is om de ceremonie (of toost) buiten of binnen te vieren.

Ceremonie-stoelen-740x493

Bloemversiering op je bruiloft

Een bruiloft in de lente vraagt om kleurrijke bloemen. Gebruik vrolijke kleurtjes in je bruidsboeket, zoals geel, roze en oranje. Pastelkleuren passen ook heel goed bij een bruiloft in de lente. De kleuren kun je ook doorvoeren in de corsages of de bloemen op de bruidstaart. Voor welke soort bloemen je kiest, is natuurlijk heel persoonlijk. Ik vind pioenrozen echt bij een lente bruiloft passen, maar dit is natuurlijk helemaal aan jou!

Kies voor een gave trouwauto!

Een prachtige bruiloft in de lente vraagt om een gave trouwauto! Kies bijvoorbeeld voor een cabrio. Een fantastische auto met open dak, zonnebrilletje op en gaan! Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een unieke oldtimer als trouwauto. Een bruiloft in de zomer of lente, vraagt om een auto met een lichte kleur. Zwarte auto’s zijn hartstikke stoer en leuk, maar passen meer bij een herfst of winter bruiloft. Wanneer je een trouwauto met open dak huurt, is de kans aanwezig dat je bruidskapsel door de wind wat uitzakt. Vraag aan je kapster of ze een extra busje haarlak mee kan geven.

02_Jag_Tax_Trouwautos-740x553

Foto: Jag Tax Trouwauto’s

De mooiste decoratie voor een bruiloft in de lente

Wanneer je aan de lente denkt, dan denk je aan vrolijke kleuren. Fleur de ceremonie op met sfeervolle decoratie. Denk aan kleurrijke bloemen, lampionnen in diverse kleuren en lintjes aan de stoelen. Wanneer jullie bruiloft buiten plaatsvindt, kun je een wegwijzer neerzetten met jullie namen, trouwdatum en de diverse onderdelen van de bruiloft. Zo weten je gasten precies waar welk onderdeel van de bruiloft plaatsvindt. Ook geeft dit een unieke sfeer aan jullie bruiloft. Tijdens het diner kun je de tafels opvrolijken met een mooie loper en diverse kaarsen en bloemen. Waarschijnlijk zal het diner binnen plaatsvinden, want in de lente is het vaak nog te koud om buiten te dineren.

Toosten met champagne en taart!

Na de ceremonie gaan jullie toosten met champagne en taart. Dit is vaak iets waar de gasten vaak naar uitkijken. Het officiele gedeelte is achter de rug en nu kan er getoost worden! Voor dit moment heb je verschillende mogelijkheden. Kies je alleen voor een bruidstaart met een glaasje bubbels of wil je dit uitbreiden tot een uitgebreide sweet table? Een sweet table past echt bij een zomerse bruiloft of een prachtige bruiloft in de lente. Zoete hapjes met vrolijke kleuren. Het moet natuurlijk niet alleen lekker zijn, maar het moet er ook nog eens vrolijk en leuk uitzien. Denk aan lollypops, cupcakes, diverse koekjes, eventueel een pot met snoepjes voor de kids en die fantastische bruidstaart. Dat moet wel echt een eyecatcher worden! Een taart met vrolijke kleuren en eventueel bloemen of andere versiersels. Het moet een taart worden die qua kleur en smaak bij jullie bruiloft past.

Aankleding-en-versiering-voor-een-bruiloft-740x493

Nodig je kids uit op je bruiloft?

Kinderen op jullie trouwdag? Deze leuke gasten brengen vaak heel wat vrolijkheid met zich mee. Tijdens de ceremonie moeten ze een tijdje stil zijn en worden ze misschien wat onrustig. Als het officiële gedeelte voorbij is, kun je lekker laten spelen. Regel bijvoorbeeld een tekentafel waar ze lekker aan kunnen knutselen. Ideaal voor een binnen en buiten bruiloft! Of misschien beschikt de locatie wel over speelgoed, zoals skelters, springtouwen of andere leuke bezigheden. Als de bruiloft buiten plaatsvindt, neem dan een extra schoon setje kleding mee voor de kids. In alle waarschijnlijkheid worden ze vies en als er dan nog trouwfoto’s gemaakt moeten worden, zou dit wel een beetje jammer zijn. Natuurlijk kun je voor de kinderen ook een nanny inhuren. Zo hebben jullie en je gasten er geen omkijken naar.

Neem alvast een kijkje tussen de unieke trouwlocaties

Neem alvast een kijkje tussen de unieke trouwlocaties op onze website. Wij tonen de trouwlocaties per provincie, maar ook per categorie. Zo zie je dus de beste trouwlocaties in heel Nederland. Dus als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een kasteel voor jullie bruiloft, dan kun je de kastelen door heel Nederland bekijken. Wanneer je de perfecte locatie gevonden hebt, kun je meer informatie aanvragen via het contactformulier. Zij zullen je dan voorzien van alle informatie en prijzen. De locaties op onze website hebben ruime ervaring in het organiseren van bruiloften. Dus voor welke locatie je ook kiest, het wordt sowieso een onvergetelijke dag.

Lente staat voor een nieuw begin!

Als het goed is, trouw je maar een keer in je leven. Ervaring in het organiseren van een bruiloft heb je dus waarschijnlijk nog niet. Wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet, raden wij je aan om een weddingplanner in te schakelen. Luister ook naar het advies van de leveranciers die jij gekozen hebt. Lente staat voor een nieuw begin, net als dit nieuwe hoofdstuk van jullie leven samen. Wij wensen jullie heel veel succes met alle voorbereidingen en vergeet vooral niet te genieten!

Veel gestelde vragen over Een prachtige bruiloft in de lente

1 van de voordelen van het trouwen in de lente is dat je prachtige lentebloemen kunt gebruiken voor het bruidsboeket en de decoratie. Ook heb je een goede kans dat je buiten kunt trouwen. En dan zie je de bomen net mooi groen worden en alle bloemen en bloesems in bloei gaan. Ook kun je de trouwkleding mooi aanpassen aan de lente tinten. En dat geldt dus ook voor jullie gasten.

In het begin van de lente wordt minder getrouwd dan in de zomer, dus dat zou je wel leuke kortingen kunnen opleveren. Maar richt je niet teveel op kortingen want dat kan ook ten koste van jullie trouwdag gaan. Er is in de lente wel meer beschikbaar qua trouwlocaties, trouwambtenaren, dj's e.d. Daar zou je enig voordeel uit kunnen halen. Je hebt in de lente in ieder geval meer keuze voor alle onderdelen van de trouwdag.

Leuke trouwjurken voor de lente zijn korte trouwjurken, trouwjurken met lage hals of lage rug, een opvallende kleur of accessoires en vooral een prachtig lente-trouwboeket die als finishing touch van de trouwjurk werkt!

Leuke adresjes

De Theetuin

De Theetuin

een waar sprookjeshuwelijk op een idyllische trouwlocatie
Boot10.nl

Boot10.nl

een varende trouwlocatie voor het ja-woord
Fier Bussum

Fier Bussum

geef elkaar het ja-woord op onze intieme trouwlocatie
Landgoed Middachten

Landgoed Middachten

romantische trouwlocatie in Gelderland
Villa De Beuk Stadskanaal

Villa De Beuk Stadskanaal

trouwen in een rijksmonument
Aan de Meule

Aan de Meule

Het ja-woord geven op een bijzondere plek
Paviljoen Twiske

Paviljoen Twiske

trouwen met een fantastisch uitzicht over het water
De Pollepleats

De Pollepleats

trouwlocatie op een magische plek aan het water
Brasserie Bij Corin

Brasserie Bij Corin

gezellig en knus
De Havixhorst

De Havixhorst

de perfecte trouwlocatie, binnen én buiten!
Museum Schokland

Museum Schokland

een unieke en sfeervolle trouwlocatie
De Coendersborg - landgoed in de stad

De Coendersborg - landgoed in de stad

trouwlocatie met een prachtige tuin
Slot Doddendael

Slot Doddendael

alle dagen van de week trouwen op deze unieke trouwlocatie
Museumboerderij Mariahoeve

Museumboerderij Mariahoeve

Bijzondere feest- en trouwlocatie
Schinvelder Hoeve

Schinvelder Hoeve

Trouwen, feesten en overnachten
Marinemuseum Ramtorenschip Buffel

Marinemuseum Ramtorenschip Buffel

historische feest- en trouwlocatie

Ook interessant

Kleine trouwfeesten

Kleine trouwfeesten

Een bruiloft op het strand

Een bruiloft op het strand

Kies een trouwlocatie die bij jullie past

Kies een trouwlocatie die bij jullie past

5 voordelen van de trouwdag op een landgoed

5 voordelen van de trouwdag op een landgoed

Bruidsbeurzen

Bruidsbeurzen

De huwelijksvoltrekking in een kerk

De huwelijksvoltrekking in een kerk

Trouwen in de open lucht

Trouwen in de open lucht

Buiten trouwen is een breed begrip

Buiten trouwen is een breed begrip

De kosten voor de trouwlocatie

De kosten voor de trouwlocatie

Sprookjesachtige trouwdag op een landgoed

Sprookjesachtige trouwdag op een landgoed

Hoe zat dat vroeger eigenlijk met de trouwlocaties?

Hoe zat dat vroeger eigenlijk met de trouwlocaties?

Trouwen op een partyboot of zeilschip

Trouwen op een partyboot of zeilschip

Trouwen in de provincie Friesland

Trouwen in de provincie Friesland

Trouwen in de winter

Trouwen in de winter

Wat is nu eigenlijk een microwedding?

Wat is nu eigenlijk een microwedding?

Trouwen in de provincie Groningen

Trouwen in de provincie Groningen

Voor- en nadelen van trouwen in een kasteel

Voor- en nadelen van trouwen in een kasteel

De Trouwkastelen Top 10 van Nederland

De Trouwkastelen Top 10 van Nederland