Trouwen in de provincie Drenthe

wildlands_buiten_trouwenFoto: Wildlands Emmen

12 trouwlocaties in de top 10?

Van alle stellen die in de provincie Drenthe wonen en trouwplannen hebben, zijn er maar weinig die buiten hun eigen provincie gaan trouwen. Dit komt doordat de meeste Drentenaren verknocht zijn aan hun prachtige provincie waar echt heel veel variatie is in bebouwing, steden, natuur, horeca en vooral ook in feestlocaties en trouwlocaties! Wij laten je onze top 10 van de trouwlocaties in Drenthe zien. En omdat we tussen deze toppers moeilijk konden kiezen is het zelfs een top 12 geworden!

Drenthe heeft 't

Naast de brede keuze in locaties waar je kunt trouwen zijn er in Drenthe ook echt veel plekken die uniek zijn voor de trouwreportage (fotoreportage) en trouwfilm. Als je dus een locatie voor het trouwen én de bruiloft hebt gevonden kun je dit dus mooi combineren met een trouwreportage op een unieke locatie in de buurt voor een prachtige fotoreportage.

De top 10 meest bijzondere en unieke trouwlocaties in Drenthe

1. Chateauhotel De Havixhorst

De Havixhorst verdient zeker ons label unieke trouwlocatie. Het is een landgoed, gelegen in De Schiphorst in Drenthe. Deze trouwlocatie heeft prachtige tuinen, een hoofdgebouw en bijgebouwen, zoals de Tuinzaal, het Koetshuis, de Spiegelzaal en als je buiten wilt trouwen dan kan dat in de Rozentuin, in de Boomgaard of op het Tuinterras. Voldoende mogelijkheden dus. Je kunt bij De Havixhorst ook gebruik maken van enkele luxe suites en de bruidssuite. Je mag er vrijblijvend info of een rondleiding aanvragen. Dat kan eenvoudig via het formulier van De Havixhorst.

havixhorst_trouwlocatie

2. Wildlands Emmen

Trouwen in een dierenpark, tussen de olifanten, leeuwen of bavianen. Of geef elkaar het ja-woord in de grootste overdekte jungle van de wereld! En niet te vergeten trouwen met een schitterend uitzicht op die prachtige savanne vanuit het Kifaru Ranger Station. En dan de trouwfoto's... jullie krijgen bijna een garantie op een unieke trouwreportage. We hebben het hier dus echt over een unieke trouwlocatie in Emmen, Drenthe. Je mag vrijblijvend het formuliertje op de trouwenpagina van Wildlands invullen en jullie vragen stellen of een bezichtiging aanvragen.

wildlands_huwelijksceremonie

3. Villa Kalkoven

Industriële trouwlocaties zijn zeer gewild. Dat komt waarschijnlijk doordat industrieel tegenwoordig niet meer altijd voor groot, kil e.d. staat. Dat geldt ook voor Villa Kalkoven. Dit is dan wel een gave stoere locatie, maar ook enorm sfeervol. De coole kalkovens zijn bewaard gebleven en zijn daarmee een uniek decor voor het trouwen en het bruiloftsfeest. En alsof dit nog niet genoeg is voor een bijzondere trouwerij, kun je ook nog aan het water trouwen op het vlonder aan de Drentsche Hoofdvaart. En dan hebben we de prachtige feest- en trouwzalen binnen nog niet eens genoemd. Gewoon teveel om op te noemen dus! Maak hier online, zonder enige verplichting, een afspraak om deze bijzondere trouwlocatie te bezichtigen.

villa_kalkoven_unieke_trouwlocatie_drenthe

4. De Kruimel

De Kruimel in Gasselte is echt een unieke trouwlocatie in Drenthe. Want waar kun je buiten trouwen op het strand, in een landelijke tuin, trouwen in een kerkje, een heuse winterbruiloft met sneeuwgarantie(!), een festival bruiloft vieren inclusief foodtrucks, decoratie, muziek, etc. Ook liggen bij trouwlocatie de Kruimel gewoon een flink aantal concepten voor je klaar met kant-en-klare pakketten voor een unieke trouwerij en bruiloftsfeest. Als je gaat trouwen in Drenthe, maak dan echt die vrijblijvende afspraak om de locatie en alle mogelijkheden te bekijken. De Kruimel.... die naam is wel erg bescheiden gekozen!

kruimel_trouwlocatie

5. Het Koloniekerkje

Trouwen in een kerkje: Intiem, sfeervol en mooi zul je dan wel denken. Dat klopt ook allemaal, maar het Koloniekerkje heeft ook nog veel meer in huis als je gaat trouwen. De huwelijksvoltrekking kun je hier op een bijzondere wijze laten plaatsvinden. En mochten jullie ook willen trouwen voor de kerk, dan kan dit hier dus ook, voor ieder geloof. Maar naast het trouwen in dit "kerkje" met een capaciteit van wel 100+ personen staat er op het buitenterrein ook nog de "houten schuur" die prachtig kan worden gekoppeld aan het buiten trouwen op het prachtige veld, omringd met bomen. Het Koloniekerkje in Wilhelminaoord heeft dus een bescheiden naam maar is echt een unieke trouwlocatie en feestlocatie voor iedereen die wil trouwen in Drenthe. Vraag er vrijblijvend info aan voor kleine trouwfeesten tot grote trouwerijen!

Trouwen-2-Middel

6. Gasterij De Wiemel

Charmant, romantisch, culinair, alles op 1 locatie, kids entertainment, buiten trouwen in Drenthe... dit zijn toch de belangrijkste trefwoorden als je op zoek bent naar een bijzondere trouwlocatie in Drenthe? Trefwoorden die op 't lijf geschreven zijn van Gasterie De Wiemel in Gasselte. Als jullie eenmaal hartelijk ontvangen zijn bij Gasterie De Wiemel dan hoef je, en dan wil je, op jullie trouwdag zeker niet meer verplaatsen naar een andere locatie.
Alles is hier tot in de puntjes op maat verzorgd, exact zoals jullie het hebben besproken. De ontvangst, de trouwceremonie binnen, of buiten in de prachtige tuin met een achtergrond van de fotogenieke vijver.  En daarna de bruidstaart of sweet-table, de toast op het bruidspaar, diner, bruiloftsfeest... En dan gaan 's avonds de kaarsen en  de open haard aan en kunnen de voetjes van de vloer! Partytime bij De Wiemel in Drenthe!

de_wiemel_trouwlocatie

7. Het Veenpark

Een unieke trouwlocatie... dat is een label dat we zeker aan het Veenpark mogen hangen. Trouwen in Het Veenpark in Drenthe is dan ook een garantie voor een bijzondere huwelijksvoltrekking in een ambiance die je nergens anders vindt. Een compleet historisch veendorp waar 6 unieke locaties zijn voor de huwelijksvoltrekking. Er rijdt zelfs een treintje die het hele gezelschap naar de gekozen trouwlocatie brengt.
Jullie hoeven als bruidspaar de hele trouwdag deze bijzondere feest- en trouwlocatie niet te verlaten... uiteraard ook niet voor de trouwfoto's. Je kunt door het hele Veenpark lopen, rijden en zelfs varen. Alle ambachten worden uitgevoerd waardoor jullie je met het hele gezelschap weer even terug in de tijd wanen en ondertussen de mooiste dag van je leven beleven. Wij vinden Het Veenpark als trouwlocatie dan ook een absolute aanrader!

veenpark_trouwlocatie

8. Restaurant De Warrel 

Je bent nu op zoek naar een bijzondere trouwlocatie in Drenthe, met mogelijkheden om zowel binnen- als buiten te trouwen, een prachtige locatie voor de trouwfoto's, verrassend culinair en toch betaalbaar? De Warrel is zo'n bijzondere trouwlocatie in Drenthe en is uiterst geschikt voor bruiloften en partijen tot 250 personen en behoort tot de top van de trouwlocaties in Drenthe. Deze prachtige trouwlocatie in Westerbork ligt op de rand van een schitterend natuurgebied, uniek voor een bijdrage in de trouwreportage.
Bij een buitenbruiloft is het genieten van het uitzicht over de Drentse natuur, die ook weer meer dan een steentje bijdraagt aan de fotoreportage. Naast al die mooie mogelijkheden van het buiten trouwen beschikt de Warrel binnen ook over een prachtige trouwzaal. En verder zal het huwelijksdiner ook een belangrijke rol gaan spelen op jullie trouwdag, want de culinaire bijdrage is bij De Warrel van een hoog niveau. Vandaar de notering in onze top 10 van de best trouwlocaties in Drenthe. 

de warrel_trouwlocatie_2

9. Narline

Narline is een officiële trouwlocatie in de gemeente Zuidwolde. Deze trouwlocatie voldoet 100% aan de wensen van de bruidsparen van nu! En dat Narline zelf ook helemaal van deze tijd is, en misschien de tijd wel een beetje voor, bewijst de handige offerteplanner op de website van Narline wel. Stel online jullie ideale bruiloft of trouwceremonie samen en je krijgt in no-time een offerte voor jullie trouwdag in je mailbox. En als dat binnen jullie wensen en budget valt dan kun je deze unieke trouw- en feestlocatie bezichtigen en jullie wensen en alle mogelijkheden verder bespreken.
Narline beschikt over een compleet team van trouwspecialisten die dus helemaal thuis zijn in deze locatie. Jullie kunnen dus desgewenst ook gebruik maken van dit top-team!  Bij Narline kun je ook gebruik maken van een aantal bruidsarrangementen die ook nog enigszins op maat kunnen worden aangepast op jullie wensen. Deze trouwlocatie heeft een plek in onze ruim uitgevallen top 10 zeker verdient. Mocht je eerst nog vragen hebben voordat je de trouwplanner gebruikt, mag je deze natuurlijk ook eerst stellen via het formulier op de pagina van Narline >>

narline_buiten_trouwen

10. Buiten trouwen

Een fantastische trouwdag op een toptrouwlocatie. Dat is in ieder geval al een garantie voor een unieke fotoreportage van jullie trouwdag. De entree tot Landgoed Mensinge wordt gevormd door de indrukwekkende poort die dateert van 1920. 
Met alle mogelijkheden die het complete landgoed biedt, zoals het buiten trouwen en feesten en een prachtige trouwreportage gemaakt door jullie trouwfotograaf, heb je al een garantie voor een onvergetelijke trouwdag op een unieke trouwlocatie. Gebruik het formulier op deze pagina om vrijblijvend informatie of een bezichtiging van de feest- en trouwlocatie aan te vragen.

48-1367736703

11. Paviljoen Schoonhoven

Trouwen op het strand... dat is toch niet waar je het snelst aan denkt als je gaat trouwen in Drenthe. Maar het is wel degelijk mogelijk. En zelfs met de mogelijkheid om bij een slecht weer scenario de trouwdag naar binnen te verhuizen naar 1 van de 4 mooie trouwzalen en feestzalen! Paviljoen Schoonhoven in Hollandscheveld mag zich dan ook een multifunctionele trouwlocatie in de provincie Drenthe noemen. En omdat deze locatie op de grens met Overijssel ligt is heeft het een breed verzorgingsgebied. Deze trouw- en feestlocatie is er op ingesteld om zowel de huwelijksvoltrekking, het aansnijden van de bruidstaart, het huwelijksdiner én het bruiloftsfeest volledig te verzorgen. Paviljoen Schoonhoven is op en top een unieke trouwlocatie. Vraag hier vrijblijvend een bezichtiging aan om de locatie te bezichtigen. 

partycentrum_schoonhoven_buiten_trouwen

12. De Pompstee

In Drenthe, op de grens met Groningen, is de Pompstee gevestigd. Een unieke feest- en trouwlocatie met heel veel mogelijkheden, vooral ook qua aantal gasten. Want mocht het nodig zijn dan kun je hier een bruiloftsfeest vieren tot 1000+ gasten. Maar ook trouwen en feesten met een klein gezelschap is hier gewoon mogelijk. De pakketten die de Pompstee hiervoor aanbiedt zijn transparant en geschikt voor heel veel budgetten. Je kunt er vrijblijvend een afspraak maken om de trouwlocatie én feestlocatie te bezichtigen en jullie wensen te bespreken.  

pompstee_trouwlocatie

Favoriete trouwlocaties in Drenthe

Dit zijn dus onze favoriete trouwlocaties in de provincie Drenthe. Het moest een top 10 worden, maar kiezen en wegstrepen is nog nooit een goede eigenschap van ons geweest, vooral omdat smaken nu eenmaal verschillen. Want zoek je de grootste trouwlocatie van Drenthe of gaan jullie juist voor een micro-wedding met slechts een klein aantal bruiloftsgasten? En natuurlijk ook omdat iedereen de trouwdag op eigen wijze in een unieke of bijzondere trouwlocatie wil vieren die past bij de stijl van de trouwdag en natuurlijk bij de smaak van degene die gaan trouwen... jullie dus! 

Vraag hier gerust online en vrijblijvend info aan of maak een afspraak om jullie favoriete trouwlocatie in Drenthe te bezichtigen.

Leuke adresjes

WILDLANDS

WILDLANDS

het ja-woord met leeuwen als getuige
Gasterie De Wiemel

Gasterie De Wiemel

vier de liefde op een unieke trouwlocatie
Veenpark

Veenpark

een veelzijdige culturele trouwlocatie in Emmen
Het Koloniekerkje

Het Koloniekerkje

trouwlocatie voor een intieme bruiloft
De Kruimel

De Kruimel

dé trouwlocatie exclusief voor jullie!
Restaurant De Warrel

Restaurant De Warrel

de mooiste trouwlocatie in Drenthe
De Pompstee

De Pompstee

unieke trouwlocatie tot 1200 personen
Villa Kalkoven

Villa Kalkoven

binnen én buiten trouwen
De Havixhorst

De Havixhorst

de perfecte trouwlocatie, binnen én buiten!

Ook interessant

De top 10 meest populaire themabruiloften

De top 10 meest populaire themabruiloften

Trouwen in de winter

Trouwen in de winter

Sprookjesachtige trouwdag op een landgoed

Sprookjesachtige trouwdag op een landgoed

Trouwen op een partyboot of zeilschip

Trouwen op een partyboot of zeilschip

De huwelijksvoltrekking in een kerk

De huwelijksvoltrekking in een kerk

Een bruiloft op het strand

Een bruiloft op het strand

De Trouwkastelen Top 10 van Nederland

De Trouwkastelen Top 10 van Nederland

Trouwen in de provincie Friesland

Trouwen in de provincie Friesland

Trouwen in de provincie Groningen

Trouwen in de provincie Groningen

Hoe zat dat vroeger eigenlijk met de trouwlocaties?

Hoe zat dat vroeger eigenlijk met de trouwlocaties?

Kleine trouwfeesten

Kleine trouwfeesten