Wat is nu eigenlijk een microwedding?

Steeds vaker horen we in trouwenland het fenomeen "micro wedding" voorbij komen. We beginnen dit item met een simpele uitleg wat een micro wedding nu eigenlijk is.   

Kleine intieme trouwerij

Een micro wedding is eigenlijk niet meer dan een kleine, intieme trouwerij met niet meer dan circa 30 tot maximaal 50 gasten. Eén van de kenmerken is toch wel dat het een ietwat lossere bruiloft is, iets intiemer en vooral ook minder chique. Dit ga je terug vinden in de kleding van de gasten en ook van het bruidspaar. Dit mag een tikje casual zijn of aangepast aan een basic thema, zoals bijvoorbeeld een barn-wedding.  

microwedding

De trouwlocaties voor een micro wedding

Met de trouwlocatie voor een micro wedding kan het diverse kanten opgaan. Maar samengevat zijn er 3 soorten trouwlocaties die zich het beste lenen voor een micro wedding, waar je deels of volledig, zelf de invulling aan de trouwdag kunt geven.

  • Als het budget voor de trouwerij geen directe rol speelt dan is buiten trouwen en feesten in een mooie tuin op een klein landgoed, een mooie buitenplaets of een bruiloft op het strand, een unieke optie.
  • De locatie komt op de 2e plaats. Zolang het maar een betaalbare feest- en trouwlocatie is waar jullie je fijn met je familie en vrienden op je gemak voelen en iedereen op deze kleine bruiloft contact met elkaar heeft. 
  • Thuis, bij jezelf of bij vrienden of familie die er een mooie ruimte voor hebben, het liefst met een royale buitenruimte. De catering kun je zelf regelen of laten uitvoeren door een cateraar.

Kenmerken voor 'dresscode micro wedding'

De meest prettige en eenvoudige dresscode voor een trouwfeest is misschien wel de dresscode voor een micro wedding. Casual in stijl, stijlvol eenvoudig... geeft het maar een naam. Maar het zorgt voor een ongedwongen sfeertje en verplicht niemand om kleding aan te schaffen die na dit feest bijna niet meer gedragen wordt. En dat mag zelfs voor het bruidspaar gelden!

microwedding_dresscode

De trouwambtenaar voor een micro-wedding

Tip: Kies een trouwambtenaar die zich kan verplaatsen in dit sfeertje en daarmee een extra dimensie geeft aan stijl en sfeer van jullie trouwdag. Als de keuze voor een micro wedding ook een financiële kant heeft, dan kun je kiezen voor een trouwambtenaar van de gemeente waarin jullie trouwen. Zo niet, dan adviseren wij om te kiezen voor een zelfstandige trouwambtenaar. Die zijn ruimschoots ervaren in allerlei soorten trouwen, dus zeker ook in een kleine sfeervolle huwelijksvoltrekking of trouwerij.

Wie nodig je wel en wie nodig je niet uit

Het uitnodigen (of juist niet uitnodigen) van de bruiloftsgasten lijkt in eerste instantie een groot probleem. Maar dat hoeft het niet te zijn. Als je al ruim voor de trouwdatum bekend maakt dat jullie kiezen voor een micro bruiloft, ofwel kleine bruiloft, dan is het duidelijk afgebakend bij naaste familie, beste vrienden e.d. Mochten jullie je er toch ongemakkelijk bij voelen, dan kun je er ook voor kiezen om circa een week voor de trouwdag in een café, bar of thuis een gezellig avondje te organiseren met "de gasten uit de tweede ring". 

Leuke adresjes

Lokaal 55

Lokaal 55

trouwen op een bijzondere trouwlocatie aan het water
Buitengoed Fredeshiem

Buitengoed Fredeshiem

Sfeervolle trouwlocatie
De Kruimel

De Kruimel

dé trouwlocatie exclusief voor jullie!
WILDLANDS

WILDLANDS

het ja-woord met leeuwen als getuige
Onder Ons

Onder Ons

trouwen in de tuin, op de veranda of in een zaal
De Vliehors

De Vliehors

Trouwen op het strand
Stedemaeght

Stedemaeght

trouwen op een tallship
Trouwschip Bounty

Trouwschip Bounty

stijlvol trouwen op een prachtige trouwlocatie
Aan de Meule

Aan de Meule

Het ja-woord geven op een bijzondere plek

Ook interessant

Kleine trouwfeesten

Kleine trouwfeesten

Trouwen op een partyboot of zeilschip

Trouwen op een partyboot of zeilschip

Bruidsbeurzen

Bruidsbeurzen

De huwelijksvoltrekking in een kerk

De huwelijksvoltrekking in een kerk