Trouwen op een boerderij, hoeve of molen

Veel boerderijen hebben hun functie omgezet naar unieke trouw- en feestlocaties. De stallen en schuren zijn omgebouwd naar sfeervolle feestzalen. Een "hoeve" heeft ongeveer dezelfde betekenis als een boerderij. Vaak gaat de uitstraling van een hoeve iets meer richting het verleden, waarbij deze meer overeenkomst van een landgoed gaan. De molens hebben hier veel overeenkomsten mee. De oorspronkelijke functies van de molens zijn niet meer haalbaar, waardoor deze ook zijn omgedoopt naar unieke trouwlocaties. Dus als jullie een bijzondere trouwlocatie zoeken, dan moet je je zeker verdiepen in de mogelijkheden van een boerderij, hoeve of molen. Vraag hier vrijblijvend info aan voor een unieke trouwdag!

Overzicht van hoeves, boerderijen en molens waar je kunt trouwen:

Trouwen in een traditionele boerderij

Het begrip trouwen op een boerderij biedt diverse mogelijkheden. Er zijn boerderijen die nog steeds geheel of gedeeltelijk dienst doen als boerenbedrijf, waarbij de deel, stal of boerenschuur verbouwd is als sfeervolle feestzaal. Bij zo’n traditionele boeren trouwlocatie waar de koeien nog in het weiland grazen, de paarden je aanstaren als de trouwauto het boerenerf komt oprijden en de kippen geschrokken weg fladderen voor de indringers op hun terrein, heb je in ieder geval de garantie voor een unieke sfeer. Vaak wordt er bij een dergelijke locatie ook de mogelijkheid geboden voor buiten trouwen op het erf tussen de dieren. Als dit de ambiance is waar jullie graag in willen trouwen, dan vind je jullie trouwlocatie in het bestand van boerderijen en hoeves. Maak een afspraak bij jullie favoriete trouwlocatie op het platteland voor een vrijblijvende bezichtiging van de locatie en bespreek alle mogelijkheden voor jullie trouwdag.

Boerderij of hoeve als partycentrum

Naast de traditionele boerenlocaties zijn er ook diverse trouwlocaties en feestlocaties die volledig zijn verbouwd tot feestzaal of partycentrum waarbij het erf en de gebouwen vaak de stijl en sfeer van de boerderij of hoeve hebben behouden. Deze locaties beschikken over een goede keuken voor een buffet of huwelijksdiner en ook is er vaak de beschikking over een bruidssuite en de mogelijkheid voor de gasten om te blijven overnachten. Maak een vrijblijvende afspraak met de boerderij of hoeve van jullie keuze om de trouwlocatie te bezichtigen. Daarnaast kunnen zij al jullie vragen beantwoorden.

Decor voor de trouwfoto’s

Als je hebt gekozen voor een boerderij of hoeve als trouwlocatie, ofwel trouwen op een boerderij dan spreekt de sfeer rondom de locatie jullie ook zeker aan voor de trouwreportage. Je hoeft dus niet naar een andere plek voor de mooiste kiekjes. Het boeren erf, de weilanden, de stallen en niet te vergeten de dieren bieden een onvergetelijk decor voor een unieke trouwreportage. Wanneer je trouwt op een boerderij, hoeve of molen, zul je een onvergetelijke dag ervaren waar je later met veel plezier op terug kan kijken.