Trouwen op een partyboot of zeilschip

Zoals je op dit platform kunt zien zijn er veel verschillende trouwlocaties. Maar als jullie een beetje avontuurlijk zijn ingesteld en daardoor op zoek zijn naar een écht unieke trouwlocatie, dan is het trouwen op een boot zeker een goede optie. Wij hebben alle mogelijkheden, voor- en nadelen en verplichtingen op een rijtje gezet.

bounty_trouwen_op_bootTrouwschip Bounty >>

Diverse trouwschepen

Partyschepen en rondvaartboten

Er is een flink aanbod van diverse schepen die als trouwlocatie en feestlocatie dienen. Zo zijn er de partyschepen en rondvaartboten. De schippers en hun crew zijn al dagelijks bezig met het amuseren van hun gasten tijdens feestjes met groepen, zoals bedrijfsfeestjes, verjaardagen, vrijgezellenfeesten en naturlijk ook trouwerijen en bruiloften. Door hun brede ervaring met het trouwen op hun feestboot kunnen zij je eenvoudig een aanbod op maat aanbieden

Traditionele zeilschepen

Je kent ze vast wel... die indrukwekkende authentieke zeilschepen met 2 of 3 masten, waarbij het lijkt of ze net uit Spanje komen varen, waar ze een scheepslading met specerijen hebben geladen. Althans, zo hebben we dat vroeger op school geleerd vanuit ons geschiedenisboek. Maar die schepen zijn nu helemaal ingericht en toegespitst op het vermaken van hun gasten. Deze unieke zeilschepen zijn momenteel gespecialiseerd in allerlei feesten waaronder trouwerijen en bruiloften. Je kunt hier aan boord trouwen, de bruidstaart aansnijden, prachtige trouwfoto's laten maken, waarbij het "standje Titanic" uiteraard niet mag ontbreken! En als Zeus, de God van de wind, regen en bliksem, zichzelf ook heeft uitgenodigd voor julie huwelijksfeest, dan kun je gewoon uitwijken naar het benedendek van het schip. Deze zijn volledig ingericht voor een uniek trouwfeest.

frisian_sailing_company

Frisian Sailing Company

Catering, fotograaf, trouwambtenaar, weddinplanner?

Als je er voor kiest om aan boord van een partyboot of zeilschip te trouwen dan zull de trouwambtenaar, fotograaf en weddingplanner gelijk met jullie en alle gasten aan boord gaan. Zowel de trouwambtenaar als de schipper hebben voldoende ervaring om af te spreken waar en wanneer de trouwambtenaar weer van boord stapt als de klus geklaard is en jullie dus met de titel echtpaar verder feesten. Dat geld ook voor de fotograaf en weddingplanner, als zij niet tijdens de hele trouwdag aanwezig zullen zijn. Daar hoeven jullie je dus niet mee bezig te houden. En de catering neemt de schipper vooraf met jullie door. Zij hebben voldoende contacten om de catering op maat te verzorgen, maar dat kunnen jullie ook in overleg zelf regelen.

Tussen wal en schip

Als jullie het willen, dan kun je de hele trouwdag aan boord van een partyschip vieren. Maar je kunt ook tussendoor aanleggen en met jullie bruiloftsgasten van boord gaan voor een borrel of diner in een locatie dichtbij de haven. Je hoeft dus niet te kiezen tussen wal en schip, want je kunt deze 2 dus ook combineren. De schippers kennen de lekkerste plekjes wel op hun routes.

feest_aan_land

Trouwen met de trossen los of vast?

Het officiële gedeelte is nog wel even een dingetje. Want aan het trouwen op het water worden door diverse gemeentes nog wel een voorwaarde aan gesteld. In diverse gemeentes moet het trouwschip aan wal zijn vast gemeerd tijdens de huwelijksvoltrekking... tijdens het "ja-woord" dus. Zodra er 2x "ja ik wil"heeft geklonken, dan mogen de trossen los en kunnen jullie weer het ruime sop kiezen. Er zijn ook gemeentes waar je wel mag varen tijdens het officiiële gedeelte. Uiteraard moet het trouwschip dan wel binnen de grenzen van deze gemeente varen. Maar dat is logisch. Ook hierover kunnen de kapiteins of schippers je volledig informeren. 

Wij wensen je met ons team in ieder geval al een hele mooie trouwdag toe als jullie straks gaan trouwen op een boot! Heel veel plezier gewenst, namens het team van UniekeTrouwlocaties.nl. 

Veel gestelde vragen over Trouwen op een partyboot of zeilschip

Dat verschilt per gemeente. Er zijn gemeenten waar je aan vaste wal moet liggen op een locatie in die gemeente. En bij andere gemeenten mag je wel varen tijdens de huwelijksvoltrekking, uiteraard wel binnen de gemeentegrenzen. Informeer hier naar voordat je gaat trouwen.

Als je er voor kiest om op een boot te trouwen, dan zal de schipper van deze trouwlocatie als eerste vragen hoeveel gasten jullie verwachten. Zij zijn uiteraard op de hoogte met hoeveel bruiloftsgasten jullie uiterlijk kunnen komen. Het maximaal mogelijke aantal zal zeker afgestemd zijn op de capaciteit van het schip. Zorg er dus voor dat je een inschatting hebt van het aantal gasten hebt, voordat je een feestboot als trouw- en feestlocatie kiest.

Hierop krijg je het standaard antwoord: "Je kunt de trouwdag zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt". Op zich zal er niet veel verschil in zitten als je een boot en een gelijkwaardige vaste locatie met elkaar gaat vergelijken. Zolang je maar geen "appels met peren gaat vergelijken" :-)

Er mag wel alcohol geschonken worden tijdens een bruiloft op een partyschip of zeiljacht. Maar uiteraard zullen hierover vooraf duidelijke afspraken worden gemaakt met de schipper of de rederij. Het kan ook een mogelijkheid zijn dat er bijvoorbeeld geen sterke dranken geschonken worden. Maar "verantwoordelijk" is hierbij toch wel het sleutelwoord!

Leuke adresjes

Trouwschip Bounty

Trouwschip Bounty

stijlvol trouwen op een prachtige trouwlocatie
Boot10.nl

Boot10.nl

een varende trouwlocatie voor het ja-woord
Gouden Vloot

Gouden Vloot

trouwen op het wad is een unieke belevenis
Stedemaeght

Stedemaeght

trouwen op een tallship
Rederij Belle

Rederij Belle

officiƫle trouwlocaties in de gemeente Amsterdam
Rondvaartboot Friesland

Rondvaartboot Friesland

ga voor een unieke belevenis: trouwen op het water!
Rederij Smaragd

Rederij Smaragd

uniek is onze varende trouwlocatie zeker!

Ook interessant

De kosten voor de trouwlocatie

De kosten voor de trouwlocatie

Een bruiloft op het strand

Een bruiloft op het strand

Een prachtige bruiloft in de lente

Een prachtige bruiloft in de lente

Sprookjesachtige trouwdag op een landgoed

Sprookjesachtige trouwdag op een landgoed

Buiten trouwen is een breed begrip

Buiten trouwen is een breed begrip

Bruidsbeurzen

Bruidsbeurzen