Buiten trouwen is een breed begrip

Misschien heb je al jaren in gedachten dat als je door jouw partner gevraagd wordt, dat je dan heel graag buiten wilt trouwen. En nu je het aanzoek van jouw geliefde met een duidelijke jaaaaa hebt beantwoord, wil je die buitendroom natuurlijk ook graag realiseren. Maar waar? En hoe? En wat als… 

Buiten_trouwen

Een droom of werkelijkheid...

Buiten trouwen is een breed begrip. Al surfend op het internet zul je zien dat er heel veel verschillende trouwlocaties zijn waar je buiten kunt trouwen en minstens evenveel mogelijkheden qua locaties, thema's, tarieven etc... Waar moet je beginnen om jouw droom om te zetten naar de werkelijkheid? Eerst maar eens kijken naar een aantal hoofdzaken:

  • Het budget voor de trouwdag of specifiek voor de huwelijksvoltrekking
  • Wil je dicht bij huis trouwen of speelt de afstand naar de trouwlocatie geen rol?
  • Moet het een landgoed zijn, op het strand, aan het water, op een boot of thuis in de tuin?
  • Ben je bereid om zelf de catering te regelen of moet dat vanuit de locatie komen?

Buiten_trouwen_groot_begrip

Hoe, wat en waar?

Met de wijsheid die hierboven staat beschreven kun je alle zaken die op jullie van toepassing zijn, op een rijtje zetten. Laat het budget een trouwlocatie toe zoals een landgoed, kasteel, een partycentrum met een mooie buitenlocatie of een strandpaviljoen of partyschip...? Als jullie favoriete locatie waar je wilt trouwen eenmaal bekend is, en de locatie zou ver van jullie woonplaats zijn en ook die van jullie vrienden en familie,  hou er dan wel rekening mee dat er mogelijkheden op de locatie of in de omgeving zijn voor het overnachten van jullie gasten én voor jullie huwelijksnacht. 

Trouwen op het strand

Als je in jouw dromen over het buiten trouwen altijd de zee al kon horen, dan ben je waarschijnlijk als vaak met een glimlach wakker geworden omdat je al dromend dacht aan jouw bruiloft op het strand. Om dit van een droom naar werkelijkheid om te zetten is het verstandig om bij jouw favoriete strandlocatie een afspraak te maken om het trouwen aan het strand te bespreken. Het voordeel om dit via een strandpaviljoen te regelen is natuurlijk de ervaring die deze ondernemers hier al mee hebben. En je hebt zo een uitvalsbasis naar binnen, voor het geval dat je al snel meer zand dan tranen in je ogen zou krijgen als je buiten zou gaan trouwen.

trouwen_op_het_strand

Uitsluitend een buitenlocatie huren

Als je buiten wilt trouwen, de bruidstaart aansnijden en de bruiloft wilt vieren op een terrein waar je zelf alles mag regelen en inhuren, maak dan wel een draaiboek met alles wat je hiervoor moet organiseren. Dat begint natuurlijk met een vergunning om daar te mogen trouwen en feesten. Ook moet je alles voor de trouwambtenaar regelen, zoals een kleedruimte, spreekstoel, geluid e.d. Tafels, stoelen, overkapping voor de gasten. Alles voor de band of DJ, etc. Hiervoor is het verstandig om een party-verhuurbedrijf in te huren met professionele materialen. En voor de hapjes, diner e.d. een ervaren cateraar. Zo laat je niets aan het toeval over. Vaak zijn dit toch kleinere trouwfeesten met minder gasten, ook wel een micro-wedding genoemd.

buitenlocatie_huren

Aan de slag...

Er zijn dus volop mogelijkheden als je buiten wilt trouwen. Je moet nu eerst even alles op een rijtje zetten. Wil je bij een officiële trouwlocatie trouwen op het buitenterrein? Of aan het strand, met de garantie dat je bij slecht weer naar binnen kunt uitwijken in het strandpaviljoen? Of wil je alles zelf regelen, bij jou thuis of in die grote tuin van je ouders, vrienden of familie? Als de locatie eenmaal definitief is dan regel je de toestemming van een trouwlocatie voor 1 dag en daarna kun je volop aan de slag met de organisatie van jullie trouwdag. Heel veel plezier en succes!! 

Veel gestelde vragen over Buiten trouwen is een breed begrip

In je eigen huis of tuin trouwen is zeker mogelijk, maar dan moet jullie trouwlocatie wel aan een aantal regels voldoen. Beperking geluidsoverlast, veiligheid, hygiëne, kleedruimte voor de trouwambtenaar, geen parkeeroverlast, goede zeden, etc. Je kunt de regels en vergunning voor een trouwlocatie voor 1 dag, aanvragen bij de gemeente waarin jullie willen trouwen.

Als je thuis of in je tuin wilt trouwen en de bruiloft vieren, dan kun je het natuurlijk zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Als je een complete huwelijksvoltrekking én bruiloft wilt vieren, dan zul je toch een partyverhuurbedrijf in handen moeten nemen voor een tent, meubilair, verlichting, bar, koeling, muziek e.d. En niet te vergeten een cateraar voor de hapjes en het eten. Het zal dus niet veel verschil maken. Thuis trouwen is wel goedkoper, maar het werk voor- en na de trouwdag is juist meer. De keuze is dus aan jullie.

Bij steeds meer trouwlocaties is het mogelijk om buiten te trouwen. Bij een strandpaviljoen op het strand. Bij een boerderij, landgoed of kasteel in de tuinen. Maar ook steeds meer andere trouwlocaties hebben een tuin of andere gelegenheid om buiten te trouwen. Zorg wel dat je een mogelijkheid krijgt om bij slecht weer binnen te trouwen en te feesten, of dat er een professionele tent of overkapping als back-up aanwezig is.

Leuke adresjes

De Theetuin

De Theetuin

een waar sprookjeshuwelijk op een idyllische trouwlocatie
De Kruimel

De Kruimel

dé trouwlocatie exclusief voor jullie!
De Steinsetuin

De Steinsetuin

ongedwongen, landelijk en buiten trouwen
Brasserie de Badmeester

Brasserie de Badmeester

romantische trouwlocatie aan het strand
Lokaal 55

Lokaal 55

trouwen op een bijzondere trouwlocatie aan het water
Strandpaviljoen Zoomers

Strandpaviljoen Zoomers

een sfeervolle trouwlocatie aan zee
't Witte Peerd

't Witte Peerd

trouwlocatie
Stedemaeght

Stedemaeght

trouwen op een tallship
Beachclub de Maashorst

Beachclub de Maashorst

trouwen aan het water
Paviljoen Twiske

Paviljoen Twiske

trouwen met een fantastisch uitzicht over het water
Onder Ons

Onder Ons

trouwen in de tuin, op de veranda of in een zaal
Veenpark

Veenpark

een veelzijdige culturele trouwlocatie in Emmen
Kasteel ter Horst

Kasteel ter Horst

romantisch trouwen in een kasteel!
De Meerhoeve

De Meerhoeve

trouwen op een landelijke trouwlocatie
De Pollepleats

De Pollepleats

trouwlocatie op een magische plek aan het water
Buitengoed Fredeshiem

Buitengoed Fredeshiem

Sfeervolle trouwlocatie
Boca Grandi

Boca Grandi

trouwlocatie op het strand
't Sfeerhuys

't Sfeerhuys

een ideale plek om de trouwdag van begin tot eind te beleven
Tsjerke

Tsjerke

een prachtig wit kerkje als trouwlocatie

Ook interessant

Een bruiloft op het strand

Een bruiloft op het strand

Trouwen op een partyboot of zeilschip

Trouwen op een partyboot of zeilschip

Bruidsbeurzen

Bruidsbeurzen