Sprookjesachtige trouwdag op een landgoed

Je hebt er vast wel eens van gedroomd om te trouwen op een sprookjesachtig landgoed met al die prachtige sfeervolle en kleurrijke tuinen en gebouwen. Binnen zie je vaal als eerste een schitterend trap, waar je jezelf een prinses voelt. En jouw droom kan werkelijkheid worden, want er zijn veel landgoederen waar je kunt trouwen. Wij hebben dan ook de mooiste locaties voor je geselecteerd waarmee je ongetwijfeld veel inspiratie kunt op doen.

landgoed_trouwen

Buiten trouwen op een landgoed

Eén van de mooiste momenten op jullie trouwdag is uiteraard de huwelijksceremonie. Deze kun je vaak ook buiten laten plaats vinden, in de prachtige tuinen van het landgoed. Denk hierbij aan een romantisch prieeltje in een grote tuin, waar jullie als bruidspaar de hoofdrolspelers zijn tijdens de ceremonie. Jouw droom wordt hier zeker werkelijkheid!

Waar moet je op letten

Als jullie willen trouwen op een landgoed, moet je goed opletten of er voldoende ruimte is voor al jullie gasten. Niet alle landgoederen zijn qua binnenruimte geschikt voor een groot aantal personen. Als jullie bijvoorbeeld met een klein gezelschap zijn, kun je het beste kiezen voor een kleinere entourage. Let er ook op, als je met een groot gezelschap bij een landgoed wilt trouwen,  er voldoende ruimte binnen is bij bijvoorbeeld slecht weer. Is er een aparte trouwzaal en is er een aparte ruimte voor het avondfeest.

bruiloft_landgoed

Winter bruiloft

Een landgoed is ook uitermate geschikt voor een winterbruiloft. Trouwen in de winter geeft een totaal andere sfeer als wanneer je in het voorjaar of zomer in het huwelijksbootje stapt. Want de wintersfeer op een landgoed is echt uniek. De gebouwen en tuinen zullen op het landgoed sowieso al in wintersfeer gehuld zijn, en met de juiste decoratiespullen kun je het hele plaatje nog romantischer en perfecter maken. Bijvoorbeeld met kaarsen, fakkels e.d. En wat denk je van vuurkorven en bankjes met heerlijke dekentjes om een unieke sfeer te creëren... Zie je het al voor je? Trouwen in de winter kan dus zeker net zo sprookjesachtig zijn als een bruiloft in de lente en zomer.

Trouwfoto’s op het landgoed

Ook jullie trouwfotograaf zal de hele dag in z'n nopjes zijn, want een landgoed is met al zijn pracht en praal natuurlijk een uniek decor voor een schitterende trouwreportage. De statige gebouwen, de kleurrijke tuinen, en het statige landgoed zelf natuurlijk. De fotograaf zal staan te trappellen van ongeduld om jullie de oprijlaan van het landgoed op komen rijden in een prachtige trouwauto die natuurlijk ook weer helemaal past in het totaalplaatje van jullie sprookjeshuwelijk!

huwelijksnacht_landgoed

De huwelijksnacht op het landgoed

Eén van de voordelen van trouwen op een landgoed is dat je de hele trouwdag op 1 locatie kunt vieren. Als je het liefst de hele trouwdag op 1 locatie blijft, informeer dan of er een mogelijkheid is om ook de huwelijksnacht op het landgoed door te brengen. Dit is meestal wel het geval! Vaak beschikken de landgoederen over een prachtige bruidssuite en ook nog eens de mogelijkheid voor jullie bruiloftsgasten om te overnachten. Dat is toch echt genieten? In de ochtend wakker worden, samen genieten van een heerlijk ontbijt of een ontbijt op bed in de bruidssuite, en daarna lekker even na kletsen met jullie familie en vrienden over die onvergetelijke trouwdag. Een landgoed wordt door ons dus terecht een unieke trouwlocatie genoemd!

Veel gestelde vragen over Sprookjesachtige trouwdag op een landgoed

Een landgoed heeft altijd tenminste 5 hectare grond, vaak met schitterende tuinen en bijgebouwen. Veel landgoederen hebben het predicaat "officiële trouwlocatie". Je kunt er trouwen in het hoofdgebouw, in 1 van de bijgebouwen en je kunt er altijd ook buiten trouwen. De landgoederen zijn dan ook zeer populaire trouwlocaties.

Voordelen van trouwen op een landgoed zijn o.a. de stijlvolle en luxe uitstraling van de gehele trouwlocatie. Ook de keuze voor diverse locaties buiten zijn uniek. En bij slecht weer zijn er vaak meerdere stijlvolle gebouwen waar je binnen kunt trouwen. Ook hoeven jullie niet naar andere plekken voor de fotoreportage, want een landgoed heeft prachtige tuinen en gebouwen. Een nadeel kan de afstand zijn van jullie woonplaats, omdat je niet om iedere hoek een landgoed vindt. En ook kunnen de kosten een minpunt zijn, maar in dat geval zou je ook iets minder gasten kunnen uitnodigen.

Lastige vraag, want voor ieder landgoed kan een vergunning voor "trouwlocatie voor 1 dag" worden aangevraagd. Van landgoederen die door publiek bezocht mogen worden zijn er ruim 2700 in Nederland. Maar landgoederen die zich ook profileren als trouwlocatie zijn er circa 60 in Nederland.

Leuke adresjes

De Pollepleats

De Pollepleats

trouwlocatie op een magische plek aan het water
De Peerdestal

De Peerdestal

trouwlocatie met 2 sfeervolle ruimtes
D'Olde Dreiput

D'Olde Dreiput

partycentrum & restaurant
Landgoed Middachten

Landgoed Middachten

romantische trouwlocatie in Gelderland
Buitengoed Fredeshiem

Buitengoed Fredeshiem

Sfeervolle trouwlocatie
Buitenplaats Sparrendaal

Buitenplaats Sparrendaal

stijlvolle trouwlocatie in Utrecht
Buitenplaats Amerongen

Buitenplaats Amerongen

trouwen op een fantastische locatie zonder zorgen
De Stadbroekermolen

De Stadbroekermolen

romantische trouw-en feestlocatie
Landgoed Fraeylemaborg

Landgoed Fraeylemaborg

Historische trouwlocatie
De Coendersborg - landgoed in de stad

De Coendersborg - landgoed in de stad

trouwlocatie met een prachtige tuin

Ook interessant

Trouwen in de provincie Groningen

Trouwen in de provincie Groningen

Een prachtige bruiloft in de lente

Een prachtige bruiloft in de lente

Een bruiloft op het strand

Een bruiloft op het strand

Voor- en nadelen van trouwen in een kasteel

Voor- en nadelen van trouwen in een kasteel

De huwelijksvoltrekking in een kerk

De huwelijksvoltrekking in een kerk

Veelgemaakte fouten bij het plannen van de bruiloft

Veelgemaakte fouten bij het plannen van de bruiloft

Bruidsbeurzen

Bruidsbeurzen

Trouwen op een partyboot of zeilschip

Trouwen op een partyboot of zeilschip

Buiten trouwen is een breed begrip

Buiten trouwen is een breed begrip

Trouwen in de winter

Trouwen in de winter

5 voordelen van de trouwdag op een landgoed

5 voordelen van de trouwdag op een landgoed