Trouwen op een boot

Op deze website tonen wij je uitsluitend unieke trouwlocaties. Maar onder deze huwelijkse pareltjes bevinden zich ook nog weer eens extra unieke mogelijkheden om te trouwen. Want als jullie zelf een beetje avontuurlijk en niet alledaags zijn ingesteld  en je bent op zoek naar een échte unieke trouwlocatie, dan is trouwen op een boot wellicht op jullie lijf geschreven. Over het huwelijksbootje gesproken…. Trouwen op een partyboot of traditioneel zeilschip is een absolute garantie voor een unieke trouwdag.

Overzicht van boten als trouwlocatie:

De mogelijkheden voor trouwen op een boot

Trouwen op het water biedt je verschillende mogelijkheden. De 2 meest voor de hand liggende opties zijn een klassiek zeilschip zoals een Klipper, Schoener of Lemsteraak of je kiest voor een partyschip of feestboot als trouwlocatie. Beiden hebben volop mogelijkheden m.b.t. de catering voor zowel de drankjes en de hapjes als voor het huwelijksdiner. De keuze moet je maken op basis van de trouwlocatie die past bij jullie eigen stijl en wensen.

Trouwen op een zeilschip

De klassieke zeilschepen hebben een bijzondere uitstraling en geven gegarandeerd een extra dimensie aan het huwelijksfeest. Je kunt gebruik maken van alle faciliteiten en je heerlijk laten varen door de schipper en zijn maat, maar de gasten kunnen desgewenst ook zelf ervaren hoe het is om de zeilen te hijsen of met het roer in handen in letterlijke zin de juiste koers te varen. Na het huwelijksfeest zullen jullie als echtpaar ook die juiste koers moeten varen binnen jullie huwelijk, maar dat terzijde 🙂

Een partyschip of feestboot als trouwlocatie

Een andere variant van trouwen op een boot is de voltrekking van het huwelijk op een partyboot. Het verschil met de faciliteiten op een zeilschip is dat een partyboot dicht in de buurt komt van een varende trouwzaal met de unieke mogelijkheid om ook buiten te genieten van de natuur, wind en water. Ook een extra dimensie dus voor jullie trouwdag.

Aan wal of varend trouwen

Binnen de regels die de meeste gemeenten stellen bij het trouwen op een boot, was jarenlang opgenomen dat tijdens de officiële voltrekking van het huwelijk de boot of het schip moest zijn aangemeerd aan vaste wal binnen de gemeente. De laatste jaren wordt men hier steeds soepeler in en zijn er diverse gemeenten en wateren waar al varend getrouwd mag worden. Informeer bij zowel de schipper als bij de gemeente naar de mogelijkheid van trouwen op het water.

Vind jullie varende trouwlocatie hier

In de rechter kolom, bovenaan deze pagina zie je een overzicht van de beste zeilschepen en partyboten die als trouwlocatie beschikbaar zijn voor jullie unieke huwelijksvoltrekking, bruiloft en trouwfeest. Iedere locatie en schip heeft hier een eigen contactformulier waarmee je eenvoudig en vrijblijvend informatie en prijzen kunt aanvragen.