De top 10 meest populaire themabruiloften

De-top-10-meest-populaire-themabruiloften

Je wilt een thema trouwdag, en nu??

Het kon ook niet lang meer uitblijven. Je woont al samen, je bent nog steeds smoorverliefd, jullie hebben al gezegd dat je nooit meer een ander wilt, etc, etc... Dan gaat het gesprek vanzelf wel een keer over op trouwen... En nu je hier op UniekeTrouwlocaties.nl deze pagina bekijkt is het wel duidelijk... jullie gaan dus trouwen. 

Mega veel thema's

Oké... en hoe nu verder? Wordt het straks een basic trouwdag of wil je juist iets wat echt bij jullie past? Of juist een super gave themabruiloft? Een themabruiloft hoeft in ieder geval niet per se duur te zijn. In principe kun je mega veel thema's voor de trouwdag verzinnen, maar er zijn een aantal thema's die veel gekozen zijn, waardoor er ook van alles verkrijgbaar is in dat thema. Van unieke trouwlocaties, decoratie, kleding, muziek, catering, partyverhuur artikelen enz... We pikken er hier een aantal populaire thema trouwerijen uit en leggen beknopt uit wat je er mee kunt voor jullie trouwerij of bruiloft. We beginnen maar met de meest georganiseerde thema trouwerijen.

hayema_heerd_barn_weddingFoto: Hayema Heerd

Barn wedding

Trouwen en feesten in een schuur dus! En dan wel in zo'n echte oude boerenschuur waar de verbeelding als snel omhoog komt dat je het vee dat hier vroeger stond, nog kunt ruiken.En zie het maar even voor je... eikenhouten balken, strobalen met een kleedje, sfeervolle verlichting... En dan alle details ook volledig in stijl. Jullie trouwkleding, de gasten in stijl, de muziek van een DJ die dit ook allemaal snapt, .....  

Festival bruiloft

1 van de grote voordelen van een aantal themabruiloften is dat je niet strak in 't pak gekleed hoeft te zijn. Zo ook bij een festivalbruiloft. Bij een festival-bruiloft is alles gericht op het trouwen in de open lucht! Er zijn steeds meer trouwlocaties waar ze snappen dat deze themafeesten hot zijn en dat de trouwlocaties en feestlocaties mee moeten gaan in deze trend! Een gave tent op het buitenterrein, slingers, vlaggetjes, strengen met lampen, decoratie. Ook buiten de tent zitjes en banken zodat alles lekker ongedwongen blijft voor alle gasten. Qua stijl mag het allemaal wel een beetje BOHO zijn. En bij deze stijl van een bruiloft mag een photobooth ook zeker niet ontbreken. En ook héél belangrijk: De foodtruck!

trouwen_in_het_bos

Trouwen in het Bos

Als jullie gaan trouwen en feesten in het bos, dan kies je op zich wel voor een themabruiloft maar ondertussen maak je het jezelf ook wel lekker gemakkelijk. Want in het thema van trouwen in het bos kun je veel kanten op. Tafels buiten, versiering en decoratie, muziek, photobooth, dresscodes, boho, nature, relaxt sfeertje.. je kunt het allemaal zelf bepalen als je gaat trouwen en feesten in het bos. Zolang jullie zelf én alle bruiloftsgasten maar respectvol met de natuur omgaan. Geen geluidsoverlast, geen afval, weinig sporen achter laten, etc... Er zijn overigens ook trouwlocaties in het bos die gewoon een draaiboek met meerdere versies van een unieke trouwdag klaar heeft liggen! Makkelijker krijg je het niet...

Bohemian wedding

Toch wel 1 van de toppers in ons rijtje met favorieten... de Bohemian Wedding! Om maar eens te beginnen met een aantal trefwoorden: alternatief, kussentjes, dromenvngers, kleine boeketjes bloemen, lampions en lantaarns, bloemen hier, bloemen daar en bloemen overal... En verder geen felle kleuren maar veel natuurlijke en organische materialen en tinten. Bruidsmeisjes met bloemenmandjes en bloemen in het haar. En niet te vergeten: een bohemian trouwjurk en/of trouwpak. Bohemian trouwkleding dus!

winter_wedding

Spring, Summer, Autuhm en Winter wedding

Een prachtige Engelse titel maar dus eigenlijk "gewoon" een trouwdag in het thema van het jaargetijde waarin jullie trouwen. En dan komt jullie bijdrage. Want met het jaargetijde waarin jullie trouwen kun je de trouwdag een bijzondere twist meegeven waardoor het een unieke themabruiloft wordt. Ook hierbij kun je weer kiezen voor een bijzondere trouwlocatie waar het thema perfect tot z'n recht komt. De spring wedding kan een prachtige thema-bruiloft gebaseerd op de lente worden. En dit kan uiteraard hetzelfde met de summer wedding. Maar dan de herfst- en winter weddding. Dit zijn 2 prachtige themafeesten waarbij decoratie en een bijzondere sfeer een grote rol spelen. Zie je de kleurrijke decoratie van de herfst al voor je? En het trouwen in de winter... daar kun je echt een bijzonder decor voor maken.

Unplugged wedding

Even terug in de tijd... de tijd waarbij we alles 100% met onze eigen ogen zagen en beleefden. Maar anno nu willen we alle mooie en bijzondere momenten flitsen met ons mobieltje. Zeker gaaf, maar eigenlijk missen we zo heel veel. Emotie en blijdschap moet je voelen door deze met je eigen ogen te zien.En dat is nu net de intentie van de Unplugged Wedding! Laat die foto's waarop alle bijzondere en emotionele momenten staan maar aan de trouwfotograaf over. Die kan dat beter dan jij. je komt toch op dit trouwfeest voor het bruidspaar? Dus... mobieltjes uit en unplugged deze trouwdag vieren. Welkom in de echte wereld... welkom op de unplugged wedding!!

Duurzaam trouwen

Nu we ons allemaal meer bewust worden van het milieu en onze aarde kan juist duurzaamheid een heel mooi thema voor jullie trouwdag zijn. En het is ook nog eens goed te combineren met andere thema's die we op deze pagina's noemen. De trouwkaarten worden al veel gemaakt van gerecycled papier. Je kunt ludiek en toch bewust bij de trouwlocatie aankomen op de (versierde) fiets. gebruik plantaardige bedankjes, etc. Wij verwijzen je naar de pagina van Milieudefensie waar men bewust alle duurzame initiatieven voor de trouwdag op een rijtje hebben gezet.

lokaal_55_feestlocatie_frieslandFoto: Lokaal 55

Industriële bruiloft

Een thema dat een aantal jaren geleden ineens als een hit in de wereld van de trouwlocaties binnen kwam is de industriële bruiloft. Deze stoere trouwlocaties met een industriële look zijn vaak gevestigd in gebouwen waar voorheen fabrieken en andere industriële bedrijven gevestigd waren. Daarmee is een industriële trouwlocatie toch net even ander. Lekker stoer en robuust en prachtig geschikt om alles rond jullie trouwdag op aan te passen. Trouwkaarten en bedankjes in een stoere look, de tafels, decoraties, interieur, etc... Industriële trouwlocaties zijn hot!

Een trouwdag met een kleurenthema

Zeker als 1 van de trouwlustigen helemaal verzot is op een bepaalde kleur of kleurencombinatie is het trouwen en feesten met daaraan een kleurenthema gekoppeld, toch wel bijzonder. Schitterend om te zien en eigenlijk helemaal niet moeilijk om uit te voeren. De oproep voor een dresscode op de Save the dat kaarten en de trouwkaarten, de kleur van de trouwauto, kleurdetails in de trouwkleding, decoratie en aankleding in de trouwlocatie in die favoriete kleur, etc... Verdiep je er vooraf wel goed in want het kan ook overdadig worden. Op Pinterest zul je er zeker genoeg ideeën over op doen. Echt een aanrader!

Trouwen met een dresscode

Een dresscode bij het trouwen is ook een vorm van een thema trouwerij. Je geeft hiermee de stijl van het feest aan en je kunt de dresscode in allerlei facetten terug aten komen. Dat begint uiteraard al bij stijl en afbeelding van de save-the-date-kaarten en de trouwkaarten. En je geeft er ook direct de stijl en de sfeer van de trouwdag mee aan. Je kunt kiezen voor de bekende dresscodes zoals tenue de ville, cocktail, black tie, e.d. Maar ook cashual, farm wedding dressed en summer chique e.d. passen in het rijtje vn de dresscodes. Een echte aanrader bij trouwdag met een passend thema!

We hopen dat je even iets meer voorstelling en beeld hebt bij het kiezen van de themabruiloft die bij jullie past. Je kunt natuurlijk ook lekker trouwen aan het strand >> of de keerzijde van het strand... trouwen in de winter >> 

Succes en veel plezier bij de voorbereiding op jullie thema trouwen! 

trouwen_aan_het_strand

 

Leuke adresjes

Het Cachot - Trouwlocatie

Het Cachot - Trouwlocatie

Trouwen op een sprookjesachtige trouwlocatie
De Pompstee

De Pompstee

unieke trouwlocatie tot 1200 personen
Landgoed Fraeylemaborg

Landgoed Fraeylemaborg

Historische trouwlocatie
Aan de Meule

Aan de Meule

Het ja-woord geven op een bijzondere plek
Center Parcs Het Heijderbos

Center Parcs Het Heijderbos

trouwen in een tropische jungle
Boca Grandi

Boca Grandi

trouwlocatie op het strand
Fort Sint Gertrudis

Fort Sint Gertrudis

Trouwen in een Bourgondische sfeer
De Havixhorst

De Havixhorst

de perfecte trouwlocatie, binnen én buiten!
Buitenplaats Sparrendaal

Buitenplaats Sparrendaal

stijlvolle trouwlocatie in Utrecht
Abdij 1472

Abdij 1472

trouwen en feesten op maat
De Buitensociëteit

De Buitensociëteit

unieke trouwlocatie aan het water
Partycentrum Hipper & Kolfbaan

Partycentrum Hipper & Kolfbaan

intieme trouwlocatie
Feesthuys Hanze1898

Feesthuys Hanze1898

het feesthuys van Kampen
De Coendersborg - landgoed in de stad

De Coendersborg - landgoed in de stad

trouwlocatie met een prachtige tuin
Landgoed Middachten

Landgoed Middachten

romantische trouwlocatie in Gelderland
Boot10.nl

Boot10.nl

een varende trouwlocatie voor het ja-woord
Gouden Vloot

Gouden Vloot

trouwen op het wad is een unieke belevenis
Buitenplaats Amerongen

Buitenplaats Amerongen

trouwen op een fantastische locatie zonder zorgen
De Vliehors

De Vliehors

Trouwen op het strand
Kasteel Aldendriel

Kasteel Aldendriel

het perfecte decor voor jullie mooiste dag
De Kruimel

De Kruimel

dé trouwlocatie exclusief voor jullie!

Ook interessant

Trouwen op een partyboot of zeilschip

Trouwen op een partyboot of zeilschip

Sprookjesachtige trouwdag op een landgoed

Sprookjesachtige trouwdag op een landgoed

Een bruiloft op het strand

Een bruiloft op het strand

Trouwlocatie bezichtigen: 10 vragen die je moet stellen!

Trouwlocatie bezichtigen: 10 vragen die je moet stellen!

De kosten voor de trouwlocatie

De kosten voor de trouwlocatie

Kleine trouwfeesten

Kleine trouwfeesten

5 voordelen van de trouwdag op een landgoed

5 voordelen van de trouwdag op een landgoed

Trouwen in de provincie Friesland

Trouwen in de provincie Friesland

Trouwen in de winter

Trouwen in de winter

Trouwen in de provincie Groningen

Trouwen in de provincie Groningen

Trouwen in de open lucht

Trouwen in de open lucht